z góry dzieki i pozdro
Jeśli tak - nic Ci się nie stanie, okazjonalne palenie raczej nie powoduje takich skutków ubocznych, gorzej jak jarasz w ciągach. Wtedy trochę oglupia, to fakt ale bez przesady.
Poza tym jaranie w wieku 16 lat to niezbyt ciekawy pomysł.
Przystań na paleniu ziółka, nie dotykaj się do hery
Przekraczasz bariery, za pan brat z szatanem
Jak pochłonie Cię w ten syf ratunek będzie Monarem
A życie koszmarem z paskudnym nałogiem
Generalnie skutek będzie podobny, jak po wypiciu pierwszej szklanki piwa. Nic się nie stanie, ale może się spodobać na tyle, że będziesz powtarzać te eksperymenty, a te w młodym wieku są bardzo niewskazane. Poczekaj, aż dorośniesz - wtedy palenie będzie bezpieczniejsze (piszę serio).
Twój mózg (i osobowość) nadal się rozwija i nie chcesz chyba być pół przygłupem w wieku 20 paru lat?
11 sierpnia 2019amator12 pisze: cześć, niedawno zapaliłem mj pierwszy raz i mam nadzieje, ze ostatni. Po prostu chciałem spróbować. Zainteresowałem się trochę tematem i zacząłem czytać właśnie hyperreal i trochę się wystraszyłem, wiec pytam - czy będą tego jakieś poważniejsze skutki typu jakieś zmiany w mózgu, zdurnieje, będę miał dziury w pamięci? lub trudności ze skoncentrowaniem sie, kreatywnością?
z góry dzieki i pozdro
11 sierpnia 2019amator12 pisze: cześć, niedawno zapaliłem mj pierwszy raz i mam nadzieje, ze ostatni. Po prostu chciałem spróbować. Zainteresowałem się trochę tematem i zacząłem czytać właśnie hyperreal i trochę się wystraszyłem, wiec pytam - czy będą tego jakieś poważniejsze skutki typu jakieś zmiany w mózgu, zdurnieje, będę miał dziury w pamięci? lub trudności ze skoncentrowaniem sie, kreatywnością?
z góry dzieki i pozdro
Także nie powinieneś się przejmować, ale jak już masz jarać, to z głową - nie w ciągach, sprawdzony towar i przy odpowiednim s&s. No i pamiętaj, że w przypadku chorób psychicznych u Ciebie lub u kogoś z rodziny lepiej odpuścić jaranie, przynajmniej profilaktycznie.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.