baska_157 pisze: ja jak paliłam nigdy nie miałam problemów, im więcej spaliłam tym szybciej zasypiałam ^_^
<><><>><<><><><><>
Mogłem być kałem albo kosmosem...
>>>>>>>>>>>>>>
mr. don igrkupe we własnej osobie !!!
Co więcej. Odkryłem , że to naprawde dobry środek przeciwwymiotny.
Obecnie mam na stanie tylko jakąś Sativę, która ani nie pomaga, ani nie przeszkadza w spaniu.
Akurat mam Super lemon haza w słoiku i mam o nim zgoła odmiennie zdanie...
Po 3 lufkach nie mogę się ruszyć a jak zamknę oczy to już ich nie otworze i zasnę nawet z słuchawkami (bardzo dobrej jakości) dousznymi rozkręconymi oczywiście na maksa.
Ja natomiast mam takie zdanie o marihuanie, że ta sama odmiana zadziała na 2 różne osoby zupełnie inaczej.
Jeden będzie się śmiał i będzie go rozpierała energia natomiast drugi zamul na kanapie.Oczywiscie zauważyłem to na podstawie własnych obserwacji i doświadczenia.
Uważam tez, że argument „ z własnego doświadczenia” jest akurat słaby, ponieważ mnie na 10 odmian poskłada 9 a 20 znajomych osób palących ten sam temat będzie dopalac bo ich nie klepie.
Reasumując mnie Super lemon haze kładzie grzecznie do łóżka.
Chyba, że ty mówisz o odmianie, która nazywa się Lemon Haze... ale, z którego banku?Ja pisze tutaj o SLH od GHS :D
Nie robiąc off topu uważam, że marihuana „rekreacyjna” powinna być wypisywana na receptę i sprzedawana np. w aptekach.
Nawet po niewielkich ilościach mj „pol lufki” zasypiam do 10 minut.Paląc z myślą o tym, że muszę zasnąć bo jutro mam ważny dzień albo po prostu chce się wyspać w niedziele po trudnym/stresującym/męczącym tygodniu.
Edit: zdjęcie topka
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."