19 maja 2019taurinnn pisze:Akurat olanzapina jest jednym z silniejszych neuroleptyków, o wiele silniejsza od promazyny czy lewomepromazyny.19 maja 2019Cooba83 pisze: Z łagodniejszych neuro to chlorprotiksen, kwetiapinę i olanzapinę.
--------------
Pochodne fenotiazyny ii butyrofenonu są generalnie bardziej toksyczne niż neuroleptyki atypowe jak np. olanzapina, oprócz klozapiny. Z tym, że neuroleptyki nasenne działają nasennie na ludzi z psychozami, a nie na osoby w miarę zdrowe, czy chore na depresję, jak np. mianseryna/mirtazapina. hydroksyzyna też działa na osoby z zaburzeniami psychicznymi, podobnie jak difenhydramina, dimenhydrynat czy prometazyna i już w nieznacznie większych dawkach dają omamy wzrokowe (zwłaszcza dimenhydrynat i difenhydramina). prometazyna jest dodawana do kodeiny w USA w postaci syropu. Chociaż podobno już wycofano ten miks.
Scalono. taurinnn
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Zależy mi aby neuroleptyk nie zamulał na drugi dzień oraz nie powodował wzrostu masy ciała.
kwetiapina jak schodzi, to nosi mnie niemiłosiernie
te leki tylko podkręcaja zachowania powiedziałby psychotyczne, upregulując receptory dopaminowe
nigdy więcej neuroleptyków
kur.wa kilka lat nie spałem i tak mi nie odjebywało, jak po lekach
Ja bez neuroleptyków nasennie nie mogę żyć, bezsenność - 1:0 - ja.
Ponawiam pytanie.
Co zamiast kwetiapiny?
Potrzebuje 100mg aby zasnąć, a setki na 100% są dość drogie (chyba, że rozbije na kilka recept).
Zależy mi aby neuroleptyk nie zamulał na drugi dzień oraz nie powodował wzrostu masy ciała.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Ja bez neuroleptyków nasennie nie mogę żyć, bezsenność - 1:0 - ja.
Ponawiam pytanie.Co zamiast kwetiapiny?
Potrzebuje 100mg aby zasnąć, a setki na 100% są dość drogie (chyba, że rozbije na kilka recept).
Podgląd neuroleptyków ze względu na ich siłę działania.
http://i67.tinypic.com/4hfx5e.png
misspill pisze:Perazyna, również około 100mg. Chlorprotixen 50mg.
Mój osobisty top.
1. Kwetiapina
2. Trazodon
3. zolpidem
4. mianseryna
5. Lewomepromazyna
6. Chloroprotyksen
6. Klozapina
7. Olanzapina
Wymieniłem leki które brałem, biorę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.