Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 626 / 121 / 0
Kwetiapina, mianseryna, zolpidem i oczywiście clon-nie polecam bo uzależnia.

Poprawa literówki. taurinnn
  • 12506 / 2425 / 0
^
Literówka się wkradła - Kwetiapina.
mianseryna ma moim zdaniem najmniej wad ze wszystkich leków, jakie tu padły.
Odstawić ją nie jest żadnym problemem (przynajmniej w porównaniu do konkurencji w postaci z drugs, czy benzo). Nie powoduje takiego zamulenia, jak neuroleptyki (wręcz przeciwnie - jak już się człowiek wybudzi, to jest pełen energii). Właściwie żadnych skutków ubocznych (poza mocnym snem, który właśnie takim skutkiem jest :)) nie doświadczyłem. Może początkowo miałem większy apetyt.
  • 482 / 96 / 0
Pregabalina jest dobra na sen?
  • 103 / 9 / 0
Nie ma nic lepszego niz fenibut. Mirtazapina tez jest dobra, powoduje bardzo realistyczne sny.
  • 1928 / 191 / 0
Na sen najlepiej u mnie sprawdzała się olanzapina. Ale truć się neuroleptykami by spać to już trzeba mieć naprawdę problemy ze snem.
Take DXM and Be Happy
  • 3245 / 617 / 0
Kilka 10 cloranxenu zażyłem wczoraj przed snem, popijając piwem, wyspałem się zajebiście, ale nogi mam z kamienia, To normalne?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3245 / 617 / 0
Napiszę weryfikację że jednak magnez, przed chwilą napisałem to w innym wątku, ale miksy alkohol i benzo to doraznie kryzysowo. Piszę jakby ktoś osobno czytał wątki, bo sam się zdziwiłem, jak sięgnąłem do szafki po długo nie używany cytrynian magnezu w proszku, od dzisiaj regularna terapia. Na manezach się nie znam, jest wątek osobny, nie będę doradzał, chodzi o sam minerał.

nie zauważyłem że to o benzodiazepinach wątek. Ale jak ktoś nie ma benzo?
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.