Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 218 / 51 / 0
Myślę że nie ma co przesadzać w jedną ani drugą stronę. Sulfogwajakol w takich dawakch przez dłuższy czas jest ewidentnie szkodliwy, zwłaszcza w mixach z alko. Nie trzeba do tego specjalnie wczytywać się w żadne badania - przykładów 'ofiar' sulfo mieliśmy już garść na forum, a nie wiadomo ilu nie opisało swoich negatywnych przeżyć. Z drugiej strony jest wiele osób jedzących thico paczkami przez lata bez specjalnych zmian zdrowotnych. W każdym razie ostrożność jest zdecydowanie wskazana, przepijanie coca-colą nie jest żadnyc antidotum, a pisanie że nie jest szkodliwy na podstawie anegdotalnych dowodów może być szkodliwe dla czytających.
I am Alpha and Omega, the beginning and the end. I will give unto him that is athirst of the fountain of the water of life, freely.
  • 1916 / 335 / 2
Wg. statystyk, jest jeden opisany empirycznie czynnik, który wpływa na zdrowie podczas jedzenia thio. Każdy, kto miał problemy, łączył thio z alkoholem (szczególnie piwem), a Ci, którzy się czują dobrze, byli abstynentami. Nie trzeba chyba więcej dodawać. Wnioski są proste.

Oczywiście, od reguły się znajdą wyjątki, ale ten temat istnieje tutaj od lat i schematy są praktycznie takie same od zawsze. Zdrowia wszystkim życzę.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12793 / 2486 / 0
16 czerwca 2019TrzymamSzafe pisze:
... i Żywiec Porter (ten z 22% ekstraktem z chmielu, podbijał fajnie sedację).
Tak gwoli ścisłości - 22% to nie jest ekstrakt z chmielu : ) Jest to tzw ekstrakt początkowy w brzeczce. Generalnie piwa z wyższym ekstraktem są mocniejsze, pełniejsze i "cięższe".
  • 3901 / 563 / 0
Jednemu pierdolnie po 3 innemu po 10. To ze po 3 latach nie czuc negatywnych efektow nic nie znaczy.
Wątroba, nerki, żołądek dostają po dupie predzej czy pozniej coś wysiądzie.
Byl kiedys taki gosc chyba Camel, bral duzo i calkiem dlugo. Z 8 lat bral, dawki nie jakieś duze az nagle cos mu sie stalo i pol roku musial chodzic po szpitalach.

Drevolt
16 cze 2019, 17:25
ja biore ogolnie z 5 lat, od 3 codziennie

autor: Drevolt
20 sie 2015, 02:05
Pierwszy raz wzialem dawke 150mg kody tydzien temu

24 lut 2016, 19:49
Nie bralem kodeiny ponad miesiac, powiem wam ze warto bylo poczekac bo teraz 300mg mnie rozklada[/b]

22 mar 2016, 15:38
450 kody porobilo mnie przez niecala godzine to chyba czas zeby sobie odpuscic albo przejsc na PST

23 mar 2016, 17:28
Ciesz sie ja nie wale dlugo a zobacz jak skonczylem

23 mar 2016, 17:02
Dzis sie chyba zabije, 600mg poszlo i nie podzialalo. Pare dni temu 450 mg wrzucone tez nie zadzialalo co jest kurwa zemna nie tak

Drevolt ty juz sam zapominasz co piszesz %-D czy ty masz jakies zaburzenia osobowosci?
jednego dnia robi cie mala dawka następnego piszesz, ze olbrzymia w ogole nie dziala i placzesz, ze sie zabijesz %-D
  • 243 / 40 / 0
Brałam kodeinę przez kilka lat dzień w dzień zawsze na pusty żołądek bo zjeść coś byłam w stanie dopiero na fazie. Był czas że doszłam do 2g. na dobę ( w dawkach podzielonych). Nigdy nie chciało mi się robić ekstracji z antidolu więc żarlam thio i popijałam tym co mialam pod ręką. Wyniki badań ok, czasem bolał mnie brzuch ale wrzodów nie mam ( chyba/ mam nadzieję) . alkohol piję rzadko i jak już to wódę.
Aczkolwiek toretycznie thiocodin może powodować tego typu problemy zdrowotne: zawiera sulgosyf, który pobudza wydzielanie śluzu w oskrzelach i kodę, która poza działaniem rekreacyjnym, hamuje kaszel więc wyprodukowany śluz zostaje w drogach oddechowych.
Zdrówka wszystkim.
  • 209 / 15 / 0
Te popijanie colą to mit. Ba, wrażenie owrzodzenia żołądka i przełyku miało miejsca przy popijaniu tego syfu 0,5l coli i obżerania się fast foodami. W dodatku gdy jestes na ciągu i masz do wyboru albo dopłacenie 3zl do paki albo kupno coli - to co wybierzesz? Do smaku thioco jestem tak przyzwyczajony że popijam ją kranówką - oszczędniej i nie sponsoruje coli która tez robi Wam niezły syf jeżeli pijecie jej dużo codziennie:)
  • 684 / 26 / 0
Po jakim czasie wchodzi faza jeśli połknę całe tabletki Thiocodinu, bez gryzienia?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 218 / 51 / 0
@lufa9999
Osobnicza kwestia, u mnie to było zwykle 30-45 minut. Góra godzina jeżelia akurat coś większego jadłem zaraz przed.

ps - nie wolisz rozwalić tabletek na pył i rozpuścić w czymś zamiast je gryźć? Zawsze mnie frapowało jak wiele ludzi to robi, mnie od tego smaku na rzygi zbiera, a taka np. alpra czy oxy/maja w smaku na luzie.
poza tym gryząc dodatkowo możesz zrobić sobie coś w obrębie jamy ustnej, sporo osób narzekało na to.
I am Alpha and Omega, the beginning and the end. I will give unto him that is athirst of the fountain of the water of life, freely.
  • 31 / 4 / 0
Rozgryzanie thio to prosta droga do zgubienia zębów. Sulfosyf tak jak inne kwasy nie jest wskazany jeśli chodzi o utrzymanie jakości szkliwa.
  • 1683 / 126 / 0
16 czerwca 2019lol pisze:
Jednemu pierdolnie po 3 innemu po 10. To ze po 3 latach nie czuc negatywnych efektow nic nie znaczy.
Wątroba, nerki, żołądek dostają po dupie predzej czy pozniej coś wysiądzie.
Byl kiedys taki gosc chyba Camel, bral duzo i calkiem dlugo. Z 8 lat bral, dawki nie jakieś duze az nagle cos mu sie stalo i pol roku musial chodzic po szpitalach.

Drevolt
16 cze 2019, 17:25
ja biore ogolnie z 5 lat, od 3 codziennie

20 sie 2015, 02:05
Pierwszy raz wzialem dawke 150mg kody tydzien temu

24 lut 2016, 19:49
Nie bralem kodeiny ponad miesiac, powiem wam ze warto bylo poczekac bo teraz 300mg mnie rozklada[/b]

22 mar 2016, 15:38
450 kody porobilo mnie przez niecala godzine to chyba czas zeby sobie odpuscic albo przejsc na PST

23 mar 2016, 17:28
Ciesz sie ja nie wale dlugo a zobacz jak skonczylem

23 mar 2016, 17:02
Dzis sie chyba zabije, 600mg poszlo i nie podzialalo. Pare dni temu 450 mg wrzucone tez nie zadzialalo co jest kurwa zemna nie tak

Drevolt ty juz sam zapominasz co piszesz %-D czy ty masz jakies zaburzenia osobowosci?
jednego dnia robi cie mala dawka następnego piszesz, ze olbrzymia w ogole nie dziala i placzesz, ze sie zabijesz %-D
a ty jestes glupi bo nie widzisz chyba kiedy to bylo, posty sprzed 3 lat mi wyciaga xD koda zaczela na mnie wlasnie dzialac dopiero duzo pozniej, jak zauwazylem ze trzeba brac mniej a nie wiecej
potem "wytresowalem" sobie kode i od 2 lat lece na dawce 240mg i mnie robi, da sie
a ten camel nie bral 8 lat, krocej i dodatkowo do kody napierdalal piwsko codziennie
takze ten no, kompromitacja cwela panie detektyw i lepiej zrob dochodzenie jak chcesz komus dojebac
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.