Tytoń ma osobny dział → >LINK<
5. Woda 90*C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać przez sitko nasz napar, żeby dłużej się nie parzył dając nieprzyjemny gorzki smaki.
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
Czy yerba Guarani Energia tez jest spoko pod wzgledem mocy? Silniejsza niz przecietna yerba? Bo w sklepie z ktorego mi sie oplaca zamowic ja maja a energia plus juz nie. Pil ktos? W takim czerwono-czarnym opakowaniu.
30 maja 2019siostrorelanium pisze: A co sie dzieje, jak sie zaleje yerbe np wrzatkiem, albo np 92 st. C.? Bo powinno byc ok 75-80 st. C. W przypadku jak temp wyzsza , yerba traci jakies wlasciwosci czy walory smakowe? Bo wszedzie zawsze podkreslaja, ze temperatura to podstawa.
Nie pamietam juz dokladnie jak to bylo ale to zalezy od temp i czasu parzenia.
Zreszta im bardziej gorzka herbata czy yerba tym wiecej garbnikow.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Zauwazylem, że ludzie - np. w robo - po pierwszym 1-2 zalaniach dalej juz zalewaja zimna woda - czy to w ogole cos daje odnosnie dzialania? Pobudza itd?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.