Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
rodozz313 pisze:Jeden dzień bez koszmarów, dziś znowu noc nieprzespana. Ile to może trwać bo jobla dostanę. Brałem 1.5 mc 0.25 codziennie. Odstawilem CT, nie mam obstawy lekowej, jedynie nootropy i suple.
Leć do lekarza i wszystko powiedz. Jak powiesz, że masz dużo obowiązków na głowie i odwyk nie wchodzi w grę i chcesz zredukować normalnie i więcej nie wracać do tego to zostawi notkę w papierach, ale Ci rozpisze wszystko i zredukujesz bezboleśnie.
21 maja 2019simer44 pisze: Czy antydepresanty SSRI pomogłyby przy odstawieniu benzo. Ja kiedys dostałem od psychiatry, escitalopra, na noc trazodon lub ketrel i rozpiske resukcji alpry. Lecz się nie dostosowalem. Czasami sobie ketrel zarzuce, mocno usypia. Jak myślicie SSRI jest sens włączać do ostawienia benzo. Rodziny to mi pcha TLPD zamulacze straszne. Moze paroksetyne?
21.05.2019 scalono - 04pain
21 maja 2019blokowiska666 pisze:No ja już pisałem wiele razy, mi pomógł z benzo wyjść zestaw: paroxetyna + mianseryna na sen + klorazepat przeciwpadaczkowo.21 maja 2019simer44 pisze: Czy antydepresanty SSRI pomogłyby przy odstawieniu benzo. Ja kiedys dostałem od psychiatry, escitalopra, na noc trazodon lub ketrel i rozpiske resukcji alpry. Lecz się nie dostosowalem. Czasami sobie ketrel zarzuce, mocno usypia. Jak myślicie SSRI jest sens włączać do ostawienia benzo. Rodziny to mi pcha TLPD zamulacze straszne. Moze paroksetyne?
Dlugo byłes na na poro, mocno daje to po glowie, zamula?
Klorazepam to też benzo.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.