Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Fachowcy mianem alkoholika nazywają osobę podporządkowaną substancji.
Różne są teorie. Różni fachowcy.

;-)
I'm broken.
  • 1800 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Racja, ja tez łamałem stereotyp, praca, szkoła a po pracy dex, bzdiazepiny z piwkiem, kodeina, tramadol. Wszystko było dobrze do pewnego czasu. Problem trzeba sobie uświadomić a wtedy można coś zaradzić, ważne aby serialnie się zrazić co do substancji. Wtedy można to rzucić. Gdy się nadal to lubi wtedy nie da się rady.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 62 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: love997 »
Ja <3 etanol, wczoraj mialem delirium, ale wciaz loooove vodka
Uwaga! Użytkownik love997 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hounsi »
Różne są teorie. Różni fachowcy.

No i ?
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
No to czego mówisz, że inni pierdolą głupoty? Bo "Twoi" fachowcy mówią prawdę najprawdziwszą?
Ja osobiście znam fachowca, który mówi, że jeden baniak dziennie to alkoholizm.

Ale nie chcę się sprzeczać.
Analogicznie to w knajpie i w ogóle na tym forum ludzie dyskutują do usranej śmierci kto jest narkoman a kto nie.
Dlatego tejk it izi.
I'm broken.
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hounsi »
Jak to „Moi” fachowcy, a co ja im płace?. Taki rezultat pojmowania choroby został przyjęty zanim jeszcze twoja mądra głowa kołysała się po ziemi, nie ma powodu się ciskać. Nie ma też sensu dyskutować o definicji alkoholizmu, bo i tak pewnie nie dojdziemy do ładu. Wystarczy przepuścić treści postów naszych kochanych użytkowników,przez zdrowy rozsądek i wyjdzie nam „Pierdolenie”. Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik hounsi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
jestem w 2 letnim ciagu.. nie probowalem odsatwic, ale przed snem zawsze leci pare piwek... wole nie myslec co by bylo bez nich
moim zdaniem alkus stae sie alkusem w momencie, gdy po 5 piwach ogarnia lepiej niz bez tych pieciu piw [tak dla przykladu...] wiem z autopsji
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zbigniew »
http://gottwald.wrzuta.pl/audio/na99AUB ... ki_-_rondo

:) Ja od siebie dodam, że zdarzało się 4-5 dni z "mocnymi klinami", bez pączków i kaw.
Patrzę na świat z nawyku
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
  • 85 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mdma »
Patryk pisze:

W wakacje miałem ciąg alkoholowy trwający... 12 dni....
W wieku 16 lat to chyba hardkore ale to zdarzyło sie raz i sie nie powtórzy :PPP
Lol ja jak mialem 16-18 lat to pilem prawie codziennie i to nie piwa (bo nie lubilem wtedy) Tylko wóde z mety :/
Ostatnio zmieniony 25 marca 2008 przez Mdma, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik MDMA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 429 / 35 / 0
Właśnie wróciłem z kolejnej imprezy.. Zauważyłem, że zacząłem przesadzać. Znowu półtora tygodnia spędziłem na piciu.. Mam takie ciągi z paroma dniami przerwy.. Piję już bardzo długo, kiedyś wpadałem w ciągi, starałem sie przestać, ale ostatnio znowu się zaczęło. Kac z dnia na dzień jakiś mniejszy, kasy ubywa, a i tak nic z tego nie wynoszę. Tylko to, że trzeba przestać pić. Nie jest to takie łatwe, bo każda impreza, na której jestem kończy się zazwyczaj minimum 3/4l i parę piwek dla mnie... Już mnie to wkurza, bo znowu do tego wracam. Kiedyś piłem bardzo dużo, a ostatnio staram się ograniczać. I tak to właśnie mi wychodzi.
Dobra. Idę spać, bo dzisiaj znowu gdzieś idę... Niby nie chcę, ale nie wiem czemu, ale okazji odpuścić nie mogę... :/
Pozdro.
Stay high all the time!
Proud like a god, don't pretend to be blind!
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające