Od 6 msc biore SSRI( paroksetyne) na problem z przedwczesnym wytryskiem tak mi przepisal seksuolog. Podczas wywiadu wspomnialem rowniez o zaniku libido, problemie z utrzymaniem erekcji, anhedonii i braku odczuwania jakichkolwiek przyjemności. Miła Pani choć mało wykazała sie wiedza powiedziala ze po SSRI wszystko wroci do normy. Problem z przedwczesnym wytryskiem rozwiazany lecz reszta problemow sie pogorszyla udalem sie do innego seksuologa ktory przepisal mi bupropion Wellbutrin XR 150mg ktory biore od 2 msc (biore 150 mg caly czas probowalem 300 i 450 lecz nie czulem zadnej roznicy) i Spamilan ktory biore od 6 tyg aktualnie dawka 40 mg (mniejsza dawka nie odczuwalna). Z tego co wyczytalem wina lezy w niedoborze dopaminy buproion mial w tym pomoc lecz dziala tylko lekko pobudzajaco libido nie ruszylo nic, Spamilan moze troche pomaga ale minimalnie na libido, Mam pytanie jak moge zwiekszyc poziom dopaminy z tym zestawiem lekow co biore albo cos zamienic na cos innego. Chcialbym zostawic SSRI i do tego dolozyc cos na dopamine zeby wszystko bylo tak jak powinno libido, erekcja brak anhedonii. Dodatkowo biore N-Acetyl L-tyrosine, magnez ,cynk, kurkumine z pieprzem ,witaminy B complex, d3, wapn ,k2 ,tribulus, tryptofan. Myslalem o SSRI +antagonista 5-ht2c/a lub Trazodon. Prosze o pomoc bo juz nie mam sily na ta dopamine bez mocnej kawy 6 lyzeczek nie daje rady normalnie funkcjnonowac. Zamowilem dzis L-DOPA + EGCG moze cos pomoze jak nie to chyba zostaje tylko agonista dopaminy chociaz czytalem ze po jakims czasie juz nie dziala i dopa jest mniejsza niz przed braniem.
Pozdrawiam i czekam na wasze opinie.
Czytałem o gościu który dostał fluoksetynę na uwaga, obgryzanie paznokci. Po zakończonej kuracji dostał piękne pssd i mógł zapomnieć o ruchaniu.
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?