Wiem ze krzak krzakowi nie rowny.
Cóż, wszystko ma swoich pionierów...
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Jezeli dopiero zaczynasz z nim to bardzo ale to bardzo uwazaj. Nie wiem czy alkaloidy w nim zawarte rozpuszczaja sie w alko.
Gdzies czytalem ze mozna paluc nasiona po wysuszeniu ale tez odradzam bo nie masz pewnosci ile tego przyjmiesz.
Ludki zaczynali od jedzenia kilkunastu max na poczatek w ramach testow.
Zamiast tego je sproszkować, dodać kroplę wody, otrzymaną pastę wetrzeć w podrażniony naskórek. Niektórzy mają intensywne sny już po umieszczeniu kwiatu pod poduszką.
Jest to dużo bezpieczniejsze.
Najlepiej - trzymać się z dala.
Palenie bielunia na astme?
Jak juz to na dlawice oskrzelowa ale w obecnych czasach zalatwiaja to inhalatory a dobrana dawka leku do potrzeb.
Ten narod wymrze.
Coś mam wrazenie ze nie macie kompletnie pojecia co innym polecacie.
datura jest kurewsko trujaca dzialajacym na osrodkowy uklad nerwowy.
Zalecam daleko posunieta ostroznosc i rezygnacje z zabawy tym krzakiem.
Bardzo ciezko jest to dawkowac swiadomie nie znasz % zawartosci alkaloidow. Ras nie zadziala a raz sie nie obudzisz.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.