Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 567 / 56 / 0
rodozz313 pisze:
Ja lekowiec, na ssri i benzo
Ziomek z wawki, heleniarz stary co go poznałem na odwyku
Dał mi helu ponoć z Berlina, palilismy sobie na legalu na ławeczce. Smród niesamowity do tego w głowie zaczęło mi się kolowac i się zrzygalem i czułem mega chujowo. Dorzuciłem 2mg alpry w domu i było całkiem ok.
Nigdy zero opiatow, dosłownie 5 paczek thio w calym zyciu.
Towar był jakiś nie teges czy tak się reaguje?
Raczej na początku przy zbyt dużej ilości mogą wystąpić takie objawy, zwłaszcza wymioty
  • 109 / 9 / 0
A co gdy wymioty u mnie nigdy nie występują ale mdłości zawsze mam dosłownie cały dzień nawet w ponad miesięcznym ciągu. Jest to możliwe że tak reaguję czy coś jest nie tak i no właśnie w takim wypadku ze mną z helem czy z sposobem/dawkami jakie waliłem (iv)
  • 567 / 56 / 0
Jasne ze możliwe, każdy reaguje inaczej. Może to wina sortu, Może organizmu.
Sorry za zacytowanie posta pod postem
  • 8103 / 914 / 0
11 kwietnia 2019Czlowieklufka pisze:
mdłości zawsze mam dosłownie cały dzień nawet w ponad miesięcznym ciągu.
Mdłości często towarzyszom opio, to jak pisał @Elkov21 może to być wina sortu albo tak reaguje organizm.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1509 / 223 / 0
Tak, zrzygałeś się, bo to Twój pierwszy raz z helem/z taką ilością, a do tego smak mógł Ci nie przypasować i żołądek zareagował w ten sposób. Ja też niby walę i walę te opiaty, a czasami - bez jakiejś specjalnej zasady kiedy - napiję się czegoś, bo mnie suszy po opio, to rzygam sobie wesoło. :v
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 30 / 9 / 0
Mnie na wymioty bierze tylko jak puknę na skręcie. Tak to nawet za pierwszym razem nie miałam nic poza uczuciem "o kurwa przedawkowałam chyba umieram", ale to przeszło i było tak jak powinno. Ale też wiele razy brałam hydroksyzyne, więc może dla tego (ale pierwszy raz był bez).
Ogólnie jak ktos wymiotuje po opio (ale jak tego nie lubić? Przecież to takie przyjemne rzyganko :D) to polecam hydroksyzyke
  • 1509 / 223 / 0
hydroksyzyna to jedynie na swędzenie, ona nie powoduje zniesienia odruchu wymiotnego. Chociaż nie podważam tego, że na Ciebie tak działa. Na każdego inaczej. Przykładowo na mojego kumpla działa to nasennie, na mnie jedynie przeciwalergicznie (klasyczny przykład dwojakiego działania).
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 2198 / 715 / 0
Też na początku rzygałem jak kot, ale to było ewidentnie za dużo bo nawet podwójnie widziałem. Towar pierwsza klasa i konieczność trzymania obok miski wcale nie przeszkadzała.
Teoretycznie antyhistaminy coś pomagają, ale lepszy imbir. Testowany z rzeczami bardziej dla mnie rzygogennymi niż hel, np. DXM czy meskalina.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 3120 / 1073 / 0
każdy reaguje inaczej, ja po brownie nie wymiotowałem ani też nie odczuwałem żadnych nudności, a działało na mnie całkiem mocno. nie przypominam sobie żebym po opiatach w ogóle odczuwał mdłości, jedynie jak za dużo PST się opiłem to wtedy, ale do zniesienia to było. bardziej miałem problem z zaparciami, bo nawet na drugi dzień było ciężko. przy przyjęciu zbyt dużej dawki mogą pojawić się mdłości, więc może to jest u niektórych przyczyną.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 530 / 141 / 0
prometazyna może być lepsza na mdłości niż hydroksyzyna. Na swędziawki też działa, ale podbija sedację, więc dla niektórych pewnie odpada.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.