Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam wszystkich 😉 W maju wybieram sie na wakacje do malagi bede tam 10dni i moje pytanko brzmi jak tam ma sie sprawa z :liść: mj albo czekolada xD w Madrycie nie mialem problemu ale roznie to bywa a szkoda tracic czas na szukanie 😅 Moze ktos byl i ma jakies sprawdzone miejsca gdzie bez problemu znajde to czego szukam xD Pozdrawiam i czekam na odpowiedz 💪😎
  • 8103 / 909 / 0
Mieszkam około 200 km od Malagi.haszu jest pełno i to bardzo mocny, gorzej trochę z trawka.
A gdzie szukać ? To najlepiej po jakiś parkach gdzie są ławeczki.Ludzie normalnie kręcą blanty i jarają, ale musisz znać podstawy hiszpańskiego.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5 / / 0
Bede mieszkal w Granadzie.Mysle ze sie jakos dogadam.Wyczytałem ze na Calle Elvira bez problemu ogarne.Moze ktos tam mieszka hmm ?
  • 8103 / 909 / 0
@mako1993
Gdzieś czytałem, ze w Hiszpanii są specjalne ``kluby palaczy``.Cos podobnego do coffeshopu, tylko ze wchodzisz ze własnym jaraniem i sobie palisz - ale czy to prawda to nie wiem, jedynie co to zasłyszałem gdzieś.Może tylko w wielkich miastach, typu: Madrid, Barcelona.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 5 / / 0
W madrycie bylem 3lata temu to nic nie slyszalem o takich klubach.Zobaczymy skoro nikt nie mieszka w maladze to sam sobie jakos dam rade :liść:
  • 53 / 11 / 0
Ja mieszkałem w Barcelonie pół roku - są stowarzyszenia gdzie za składkę roczną masz dostęp do siedziby. Wchodzisz sobie, wybierać palonko i możesz palić w siedzibie stowarzyszenia.

Pełno tego jest :)

A jak nie to murzynki przy plaży zawsze coś mają.

---------------------------------------------------

Poproszę o scalenie bo nie mam możliwości edycji.
To ta federacja:

http://www.eusfac.eu/

Ogólnie wspaniali ludzie byli w Lloret. Pokazali mi piękno weedu :)

Scalono. taurinnn
  • 5 / / 0
Dzieki za pomoc poczytalem sa te kluby nawet 1 kolo mnie xD Wiec mysle ze dam rade plaze tez mam blisko.Jakby ktos byl pod koniec maja w rejonach granady to piszcie ;)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.