Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 963 / 17 / 0
Witam od 5miesiecy biorę już seronil w dawce 20mg już na mnie nie działa nie chce kontynuować tego leczenia jak prawidłowo odstawić lub czy nagle można odstawić
  • 8103 / 909 / 0
Nagle na pewno nie, należy stopniowo zmniejszać dawkę, ale jak to nie wiem - to już Twój lekarz zadecyduje.Byc może nie trzeba odstawiać a zwiększyć dawkę :cojest:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 53 / 11 / 0
Masz 20mg w jednej tabletce czy 2 x 10mg?

Jak 10mg to przez 4-5 dni bierz 15mg (półtorej tabletki).
Następnie 4-5 dni 10mg
4-5 dni 5mg

i adios!
  • 1628 / 196 / 0
Dokładnie jak napisał kolega wyżej. A jeżeli doświadczysz jakiegoś pogorszenia swojego stanu zdrowia związanego ze zmniejszaniem dawki leku to możesz na nowej mniejszej dawce posiedzieć nawet i dwa tygodnie, poczekać aż sytuacja się ustabilizuje i wtedy redukować dalej albo zejść do zera. Nie ma w tym wielkiej filozofii.
  • 963 / 17 / 0
Nie miałem żadnych skutków ubocznych przy dawce 20mg ale w ostatnich tygodniach wystąpiła silna potliwość
  • 1864 / 699 / 0
Jak dla mnie ludzie których przerastają skutki uboczne leków, chyba nie mają aż takich problemów psychicznych by zażywać antydepresanty. Mnie też irytuje masakryczna potliwość, ale lepsze to niż stan w którym się znajdowałem bez leków.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 53 / 11 / 0
Nooo potliwość jest niesamowita. Na treningach po 3 minucie wyglądam jak niektórzy po 45..
Jak byłem na Sri Lance to musiałem siedzieć w autokarze pod klimatyzatorem bo inaczej byłem dosłownie zalany potem. Jakbym wpadł w ubraniu do jeziora :D
  • 963 / 17 / 0
Po takim długim zażywaniu mogła wystąpić potliwosc
  • 8103 / 909 / 0
Potliwość to najczęstszy skutek uboczny antydepresantów z czasem przejdzie.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 963 / 17 / 0
Zażywam od 3tygodni egzyste w dawce 300mg widzę poprawę lepszy nastrój zależy mi aby podziałał też na zaburzenia lękowe zero skutków ubocznych lekko byłem przeziębiony
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.