A o histaminie jest w ulotce:
Należy zachować ostrożność w przypadku osób z nietolerancją histaminy, ponieważ acetylocysteina wpływa na metabolizm histaminy i może spowodować wystąpienie objawów nietolerancji, takich jak np. ból głowy, zapalenie błony śluzowej nosa czy świąd.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Moglibyście mi polecić jakiś mix leków, które pomagają w przypominaniu sobie wydarzeń/haseł?
Myślałem nad wenlafaksyną + nootropy.
Nie za dużo?
Lek ten albo inny odpowiednik trzeba przyjmować według zaleceń lekarza. Skrobia to wielocukier. Rozpada się na dwu i jednocukry. Jak nie masz nietolerancji laktozy to pewnie więcej zjadasz w serze żółtym lub mleku.
@Dzinks9x
wenlafaksyna w pewien sposób poprawia pamięć.
PRL 8 53 najprawdopodobniej solo będzie mocniejsze.
Ewentualnie inhibitor AChE (Galantamina lub Huperzyna) - raczej też solo.
20 marca 2019return_zero pisze: @Groooby
Lek ten albo inny odpowiednik trzeba przyjmować według zaleceń lekarza. Skrobia to wielocukier. Rozpada się na dwu i jednocukry. Jak nie masz nietolerancji laktozy to pewnie więcej zjadasz w serze żółtym lub mleku.
Ile powinniśmy przyjmować dziennie EPA i DHA, mniej więcej ponad 1g na dzień do odpowiada np. średnio 4 kapsułkom suplementu? Problem też taki, że wiem, że mam problemy z dopaminą, a DHA wyrzucają właśnie acetylocholinę, często mam wrażenie, że ogólnie po przyjmowaniu w suplemencie gorzej się czuję, ale może to tylko wrażenie.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.