Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1864 / 700 / 0
@Ivival jest chyba też na dulo, ale nie wiem jak ją zażywa. Może @jogurt, @DexPL lub @taurinnn jakoś przybliżą temat pory dawkowania tego leku.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 151 / 7 / 0
Nie to że Ci nie wierzę, bo widzę co się dzieje jak wemę rano, ale chciałabym tez poczytać co inni myślą.
Kiedyś kiedyś dawno dawno temu jak byłam mloda i piękna:D Brałam sertralinę (z 13 lat temu) i zawsze rano, dawała niezłego kopniaczka i wyleczyła mnie wtedy z mega stresu , a spać po niej nie mogłam i musiałam się wspomagac jakimiś ziółkami żeby usnąć.
  • 1864 / 700 / 0
@kasiulka8555 Jak nie spróbujesz, to się nie przekonasz jak to na Ciebie zadziała, to tylko zmiana pory dnia brania leku niczym nie ryzykujesz :extasy:
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 151 / 7 / 0
Spróbuję w wtorek, bo środę mam wolną to mogę eksperyment zasadzić:)
Dzięki:)
  • 2429 / 582 / 155
@LOBO87 Pora dawkowania? Najlepiej rano, bo dulo z założenia aktywizuje.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1864 / 700 / 0
Ja biorę na wieczór z przepisu lekarza i wstaje pełen energii.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
  • 2429 / 582 / 155
@LOBO87 To jeśli tak Ci lekarz zalecił i dobrze się czujesz przy takim dawkowaniu, to nic nie zmieniaj. Przy antydepresantach wiele spraw to kwestia osobnicza, więc sugestie dot. dawkowania czy początku efektów są w głównej mierze orientacyjne. Chociaż po tym, co napisałeś, zastanawiam się nad przeniesieniem dawki wenli na noc, bo o ile w ciągu dnia jest w miarę w porządku z napędem, to już ze wstawaniem rano mam nieraz masakryczne problemy.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / 7 / 0
Wygląda na to , że i u LOBO i u mnie (przynajmniej) duloksetyna najpierw zamula by dać napęd potem:D
Czyli zamuli akurat na czas snu a czas kiedy ma sie działać jak diuracell wtedy działa:D
Heh taka moja prywata
  • 924 / 138 / 0
17 marca 2019LOBO87 pisze:
@Ivival jest chyba też na dulo, ale nie wiem jak ją zażywa. Może @jogurt, @DexPL lub @taurinnn jakoś przybliżą temat pory dawkowania tego leku.
Masz rację, @LOBO87. Też lecę na duloksetynie. Nie wiem, czego konkretnie dotyczy dyskusja, więc jak chcecie jakieś konkretne informacje to proszę o mention i owe pytanie, bo ostatnio mniej mam ochotę na przeglądanie niektórych wątków (a właściwie całego hajpa) od deski do deski.
Jeśli chodzi o czas zażywania to biorę codziennie rano 90mg (60+30, bo dziewięćdziesiątek nie ma).
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 1864 / 700 / 0
18 marca 2019kasiulka8555 pisze:
Wygląda na to , że i u LOBO i u mnie (przynajmniej) duloksetyna najpierw zamula by dać napęd potem:D
Czyli zamuli akurat na czas snu a czas kiedy ma sie działać jak diuracell wtedy działa:D
Heh taka moja prywata
Wg mnie, takie teoretyzowanie :korposzczur: Dulo najpierw działa na serotoninę, a dopiero po czasie na noradrenalinę. Ja narzekałem na to że mam problemy z zasypianiem i budzę się wkurwiony, więc to może być powód brania jej na wieczór.
"Na nic mi terapia,
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.