a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
14 marca 2019simer44 pisze: Czyli pomoże to po jazdach z kryształami. Jak się ma sny horrrory itd. Ogólnie "naprawia to głowę"?
No i oczywiście zero dragów !!
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Przeczytałam tez, ze dawka nasenna jest mniejsza niż terapeutyczna i nie do końca to rozumiem. To jak to jest, ze ludzie z zaburzeniami biorą X razy tyle i funkcjonują a ja nam spać po 25-50mg?
Dla mnie optymalną dawką nasenną kwety jest 50mg.
Jest to bardzo dobry neuroleptyk - podzielam zdanie -taurinnn.
Jeżeli ktoś twierdzi że ketrel to szajs bo nie leczy bezsenności i przestaje działać po 3 dniach - Mam złą wiadomość, Żadna chemiczna tabletka Ci nie wyleczy bezsenności bo bezsenność jest tylko skutkiem.
Dopóki nie zlokalizujesz i nie usuniesz jej przyczyny to będziesz się męczyć i na daremno zatruwać tabletkami.
Ureguluj swój rytm dnia, naucz się wstawać wcześnie, ogranicz stymulanty łącznie z kawą, zmęcz się fizycznie, włącz adaptogeny, melatonine, czy 5htp ,zadbaj o higienę snu, 3h przed snem wywal światło niebieskie, zjedz posiłek tryptofanowy, wywietrz sypialnie, zadbaj o szczelne zaciemnienie.
Dopiero na końcu tych czynności uplasuj swoje tabletki.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.