Ja w zeszłym sezonie sadziłem w takiej "przecince" w lesie, gdzie rok wcześniej był pożar ściółki. Teren zarósł bardzo gęsto różnymi chwastami.
Gleby właściwie nie przygotowywałem - "zryłem" ją tylko patykiem.
Roślinki rosły świetnie - zero problemów z niedoborem czegokolwiek.
Wydaje mi się, że ten pożar użyźnił i "napowietrzył" glebę, więc dodatek popiołu dobrze wpłynie na jakość.
W tym sezonie znalazłem spot bardzo trudno dostępny z glebą czarną jak smoła. Rosną tam rekordowej wielkości pokrzywy (naprawdę ogromne). również tylko zryłem ziemię. Problemem może być słońce. O ile teraz teren jest tam dobrze nasłoneczniony, o tyle jak tylko drzewa wypuszczą liście, zrobi się gęściej.
C.R.E.A.M.
Inne sposoby to dolomit albo skorupki jajek...
12 marca 2019avoxX pisze: to da sie to zrobić normalną pokruszoną kredą(taką jak np. w szkołach mają)?Jakby nie było to jest wapno
W dzisiejszych czasach niczego nie można być pewnym w 100%, baba ma w majtach faje, a kreda szkolna zamiast CaCO3 może zawierać gips albo kaolin i cały misterny plan by użyć jej do odkwaszenia w pizdu
Jeśli nie znałbym jej dokładnego składu to bym nie stosował.
Ogólnie polecicie jakieś łatwo dostępne nawozy(takie żeby w kazdym ogrodniczym były) dla fazy weg. i fazy kwitnienia?Znacie jakieś naturalne sposoby na sarenki?:)
@Up
Biohumus, mydło w skarpecie zawieszone
na wysokości 100-150cm od gleby
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.