06 marca 2019mellowdude pisze: Pierwsza partia 7kg aptecznej mj w Polsce rozeszła się podobno jak świeże bułeczki. Według danych nabyło ją ok. 300 pacjentów w opakowaniach 1g, 5g i 10g. Następna dostawa ma zawierać 20-30kg, a do końca roku Spectrum Cannabis planują dostarczać 100kg miesięcznie. Osobiście po cichu liczę że doczekamy się przynajmniej 2-3 odmian do wyboru w różnych cenach(oby nie wyższych! inne drogie leki mają tańsze zamienniki, dlaczego konopie nie mogą mieć takich?[...]
06 marca 2019mellowdude pisze: Jako ciekawostkę znalezioną w necie dodam, że kolega z tego tematu wykupił receptę w dość dobrej cenie, bo różnica w cenach między różnymi aptekami wynosiła w pewnym przypadku nawet 200pln. Cena u dostawcy jest stała, ale farmaceuci mają jakieś dziwne prawo do ustalania własnej ceny dla klienta.
Stabilizacja na rynku i ruch cen w dół to bardzo odległa przyszłość niestety...
Ja jednak jestem optymistą i uważam że określenie "odległa przyszłość" wcale nie musi oznaczać okresu liczonego w latach świetlnych:) Być może "monopolista" wkrótce upora się z polską biurokracją i skupi się na odpowiednim "zmotywowaniu" lekarzy i farmaceutów do bardziej przychylnego spojrzenia na medyczne ziółko. Ktoś gdzieś pisał że od kwietnia planowane są zakrojone na szerszą skalę szkolenia dla lekarzy w temacie medycznej mj. A może monopolista przetrze urzędnicze szlaki i uprzedzenia i niebawem na rynku pojawi się jakaś zdrowa konkurencja? Trzeba być dobrej myśli :)
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
proszę o scalenie
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.