Odbilem sobie wcześniej szło i wyszedłem z domu zostawiając temat. Przyjmę wiadro za kilka godzin i przerwa. Mam nadzieję... Mówię tak już ponad tydzień codziennie, ale teraz sytuacja naprawdę przyciska :D
Znawcy tematu pewnie wiedzą o co chodzi, amatorzy mogą nie dowierzać ale to prawda :D
06 marca 2019Elkov21 pisze: Ja tam mama taka tolerke że jedna nabita nieduża mnie poniewiera i jest fajnie na jakieś 3h, i tak jest od miesięcy.
07 marca 2019Karolrdm99 pisze: Ma ktos tak,ze jak popali sie co wieczor,nawet te 3 czy 4 dni,lub wiecej ,to lapie jakby wyrzuty sumienia na fazie ? /badz na trzezwo ?
Jak będziesz się nakręcał i sam podsuwał do siebie wyrzuty, że czujesz się z tym źle to tak właśnie będzie. Ludzki mózg to potęga, często nie zdajemy sobie sprawy ile zależy od własnego nastawienia.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.