Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
Posty: 2 • Strona 1 z 1
  • 530 / 141 / 0
Źrenice jeszcze zwężone, a już sraczka.
Już cieknie z nosa, a nastrój nadal zajebisty, rozleniwienie, ciepło.
Macie tak czasem? Czy to w ogóle możliwe? (Możliwe, ja tak mam, ale dlaczego??)
Jaki jest tego mechanizm? Efekty psychiczne byłyby do pojęcia przy miksach (np. początki skręta opio + ućpanie benzo), ale nawet przy samych opio efekty się „desyjchronizują”. Sam skręt też różnie się zaczyna. Jak zaczyna się od sraczki, to może być. Jak zaczyna się od bólu czy od ciepło-zimno, to gorzej, bo z ciepło-zimno zawsze współwystępuje czarna rozpacz. Skręt jest inny zależnie od ostatniego opioidu - tu fragment obrzydliwy:
Spoiler:
Ogólnie chyba po kodzie najbardziej układ pokarmowy najbardziej cierpi, po tramcu psychika, a po PST zaczyna się stopniowo i podstępnie, pierwsze dwa dni da się znieść i da się zachować optymizm, drugiego dnia jest gorzej, a trzeciego już tragicznie.
Chyba to od PST są te „skręty paradoksalne”, gdzie jest skręt jeszcze w czasie działania.
Czyli to z powodu długiego okresu półtrwania, i tego, że to mieszanka wielu alkaloidów? Czy nienarkotyczne alkaloidy maku mogą wpływać np. na źrenice, czy przyczyna jest inna? Jaka? Czy też tak macie?
  • 3455 / 557 / 2
Nikt nie odpisuje, ja sie nie dziwie, jak wydalanie nazywasz po imieniu. Odstaw tabletki na nerwice te psychotropy czy jak to tam nazywacie benzo powinno pomoc troche.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Posty: 2 • Strona 1 z 1
Newsy
[img]
Dziewczęta piją ryzykowniej niż chłopcy

Raport informuje o rosnących problemach z alkoholem i marihuaną wśród młodzieży.

[img]
Legalna marihuana tańsza niż u dilera, egzotyczne smaki. Jak rynek radzi sobie z obostrzeniami

Po przepisach utrudniających frywolne przepisywanie "zioła" jego spożycie rośnie - wynika z danych Centrum e-Zdrowia. W pierwszej połowie 2025 r. sprzedano więcej surowca niż w analogicznym okresie ub.r. Ograniczenia nie zdołały zahamować popytu i podaży, a rynek adaptuje się do restrykcji.

[img]
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.