skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
Dzięki za rady, ale prysznic w takim momencie nie jest dobrym pomysłem (niska wilgotność powietrza, ogrzewanie w mieszkaniu), bo skóra się jeszcze bardziej wysusza. Jednak latem to mogłoby być jakieś rozwiązanie. Niedługo pewnie wezmę znowu Oxy (wcześniej załatwię silniejsze antyhistaminy), wtedy się okaże, czy to rzeczywiście wina Sandoza czy po prostu mój organizm już jest przeczulony.
W ciągu 30 minut przeszły efekty ostre, ale ok 2 godzin czuła się generalnie źle.
Tak potrafi histamina człowieka zajechać. Uważajcie. Szczególnie ci, co są uczuleni i są narażeni na bliskość alergenów.
PS. Na wyrzut histaminy jednak najlepszy jest corhydron. 100mg podane dożylnie znosi efekty w ciągu 3-5 sekund. Podskórne w ciągu 3 minut. Tylko ta cena. Ok 100zł za 5 fiolek. jednak jak ktoś jest uczulony lub ma tendencję to najlepsze rozwiązanie.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"
Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.