Łącz escitalopram z mirtazapiną. Miesiąc i powinno być dobrze.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
19 lutego 2019Gregoriuspl pisze: Czesc Wam.
Czy ktos z Was przezucal sie z SSRI na SNRI ?
Biore escitalopram od 8 lat i od okolo roku mam wrazenie ze w ogole nie dziala. Inna sprawa ze od 8 lat moje zycie to jedna wielka porazka. I to obiektywna opinia. Oprocz depresji i sporadycznych atakow paniki, dochodza mysli samobojcze i okaleczanie sie. Przyznam sie bez bicia ze pije prawie 3-4 razy w tyg 2-4 piwa co pewnie te ma wplyw na dzialanie leku.
W UK mam dostep do lekarza ogolnego ktory srednie ma pojecie o lekach. Zaproponowal mi zmiane z escitalopramu 20g/dzien na Mirtazepine.
I teraz pytanie czy je laczyc czy brac tylko Mirte ? Ile brac Mirty ?
Dziekuje za odpowiedzi
Ew. czy wciagajac stopniowo bardzo małe dawki amfy można to jakoś kontrolować?
Co do ZS to ryzyko jest niskie o ile planujesz wrzucać dokładnie to co napisałeś
Nie wiem co leczysz wenla ale mogę się domyślać że jakieś zaburzenia o podłożu lękowym nie są Ci obce... i tu własnie znacznie więcej ryzykujesz - tym bardziej że jesteś w gronie szczęśliwców którym lek przyniósł oczekiwania poprawe.
Właśnie to stawiasz na szali.
I jeszcze jedno pytanie . Połączenie mirtazapiny z wenlafaksyną....jest bezpieczne?
Przy odpowiedniej dawce, ze względu na wpływ na gospodarkę noradrenalina ma faktycznie zastosowanie aktywizujace ale nie u każdego ono wystąpi.
Co do mitry to tak - stosuje się ją w połączeniu wenla i jak można przeczytać chociażby w tym wątku - dla wielu osob był to bardzo skuteczny miks. Nie jest to jednak terapia "pierwszego wyboru" ze względu na siłę oddziaływania.
BTW masz bardzo ogolne pytania dlatego polecam zacząć od konsultacji z lekarzem a nie samodzielnego szukania leków [emoji6]
Porozmawiaj ze swoim lekarzem - są różne leki które można brać doraźnie aby ograniczyć ww. dopóki główny środek się nie rozkreci.
Czy na paroksetynie było podobnie?
Zdrowia!
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.