Łącz escitalopram z mirtazapiną. Miesiąc i powinno być dobrze.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
19 lutego 2019Gregoriuspl pisze: Czesc Wam.
Czy ktos z Was przezucal sie z SSRI na SNRI ?
Biore escitalopram od 8 lat i od okolo roku mam wrazenie ze w ogole nie dziala. Inna sprawa ze od 8 lat moje zycie to jedna wielka porazka. I to obiektywna opinia. Oprocz depresji i sporadycznych atakow paniki, dochodza mysli samobojcze i okaleczanie sie. Przyznam sie bez bicia ze pije prawie 3-4 razy w tyg 2-4 piwa co pewnie te ma wplyw na dzialanie leku.
W UK mam dostep do lekarza ogolnego ktory srednie ma pojecie o lekach. Zaproponowal mi zmiane z escitalopramu 20g/dzien na Mirtazepine.
I teraz pytanie czy je laczyc czy brac tylko Mirte ? Ile brac Mirty ?
Dziekuje za odpowiedzi
Ew. czy wciagajac stopniowo bardzo małe dawki amfy można to jakoś kontrolować?
Co do ZS to ryzyko jest niskie o ile planujesz wrzucać dokładnie to co napisałeś
Nie wiem co leczysz wenla ale mogę się domyślać że jakieś zaburzenia o podłożu lękowym nie są Ci obce... i tu własnie znacznie więcej ryzykujesz - tym bardziej że jesteś w gronie szczęśliwców którym lek przyniósł oczekiwania poprawe.
Właśnie to stawiasz na szali.
I jeszcze jedno pytanie . Połączenie mirtazapiny z wenlafaksyną....jest bezpieczne?
Przy odpowiedniej dawce, ze względu na wpływ na gospodarkę noradrenalina ma faktycznie zastosowanie aktywizujace ale nie u każdego ono wystąpi.
Co do mitry to tak - stosuje się ją w połączeniu wenla i jak można przeczytać chociażby w tym wątku - dla wielu osob był to bardzo skuteczny miks. Nie jest to jednak terapia "pierwszego wyboru" ze względu na siłę oddziaływania.
BTW masz bardzo ogolne pytania dlatego polecam zacząć od konsultacji z lekarzem a nie samodzielnego szukania leków [emoji6]
Porozmawiaj ze swoim lekarzem - są różne leki które można brać doraźnie aby ograniczyć ww. dopóki główny środek się nie rozkreci.
Czy na paroksetynie było podobnie?
Zdrowia!
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.