2 na każdą dziurę kreski zaniuchałem, na oko, ale tak z 5-6 centymetrów długie, niecały centymetr grube, skutecznie porobiło mnie do słuchania muzyki w ciemnym pokoju.
Susz nieekstraktowany też może być różnej jakości - kiedyś jeden znany sklep sprzedawał kannę, która najwyraźniej zamiast fermentacji przeszła proces gnicia, kiedyś zakupiłem też taką, przy której moja własna kanna z balkonu sprawiała wrażenie, jakby była ekstraktem x5.
Zresztą, mi też zdarzyło się zepsuć fermentację i zasmrodzić całe mieszkanie tak, że można było zwymiotować. Innym razem po obróbce termicznej wyszła kanna, która z niewiadomych przyczyn powodowała mdłości zamiast pożądanych efektów.
Tych ekstraktów kanny x50 nigdy nie miałem okazji konsumować, widziałem tylko filmiki z testów na youtube z ekstraktami z Holandii i było widać, że testerzy byli wyraźnie porobieni tym stuffem. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest poszukanie opinii o konkretnym sorcie z konkretnego sklepu, bo sama krotność ekstraktu to tak naprawdę tylko pobieżna informacja.
Dodano akapity -- 909
Jestem 10minut po wciągnięciu 200mg fermentowanych liści. Powiem tak - więcej tego nie powtórzę. Spływ paskudnie piecze i nie mogę nijak wypłukać nosogardła. Działania żadnego póki co. Poczekam jeszcze chwilę a potem spróbuję innych dróg administracji
edit
palenie
150 mg - bez efektu. Zakręciło mi się minimalnie w glowie przez chwilę, ale już prędzej przez samo dymne niedotlenienie i kaszel albo interwencje reptilian niż przez działanie substancji
mimo, wszystko nie jest to nic specjalnie ciekwego
jak na tą chwilę nie polecam - nawet dym nie jest specjalnie smaczny
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.