Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 0 / 2 / 0
Witam,
muszę się gdzieś wygadać bo rodzina o niczym nie wie i niech tak pozostanie. kiedyś za nastoletnich czasów miałam trochę z tym do czynienia ale po utracie przytomności po piksach się wystraszylam i z tym skończyłam. spokój 10 lat az do września ubiegłego roku gdzie będąc na alkoholu spróbowałam koki. I tak się zaczęło od malych ilości aż po większe. zaczęłam oklamywac własna rodzinę byle żeby tylko siedzieć samemu w mieszkaniu i się odurzac. odizolowalam się od znajomych. W grudniu nawet sięgnęłam po amf. W jedną noc wciagnelam około 2g . ale najgorsze przyszło w styczniu tego roku gdzie koki brałam już tyle że nos odmawiał mi współpracy. nie widziałam już szału po tym i wjechaly piksy najpierw łagodnie po pół. później przez około tydzień po 5 w noc gdzie w dwie ostatnie nocki dodatkowo Speed A do tego zero snu . No i nagle STOP ze wszystkim. nie wiem jak ale w jakiś sposób się opamietalam. na drugi dzień i kolejny mega dreszcze, kołatania serca , poty bole brzucha brak apetytu. na trzeci dzień detoksu zdałam sobie sprawę że mój mózg nie jest taki jak kiedyś, mam problem z koncentracją, myśleniem, z pamięcią, ogólnie czuje się jak bym była w jakimś śnie takie dziwne odrealnienie. zwalam to na spadek serotoniny ale obawiam się że już mi tak zostanie A tego bym nie chciała gdyż to mnie przytłacza. nawet jazda samochodem sprawia mi trudności. czy są jakieś szanse że wrócę do normalności? dzisiaj mija siódma doba od ostatniej dawki. proszę o odpowiedzi. A do początkujących apeluje róbcie to z głową A najlepiej wcale nie zaczynać. chciałabym cofnąć czas ale to nierealne. dodam że nie ciągnie mnie do niczego. chyba to przez strach.
  • 924 / 138 / 0
Cześć.
Istnieje szansa, że ci to minie.
Przede wszystkim już nie tykaj żadnych substancji psychoaktywnych. Poza tym możesz się suplementować potasem, magnezem, witaminami. Najlepiej z naturalnych źródeł tj. owoców, warzyw, orzechów, a nie tabletek.
Stany, które teraz cię męczą to według mnie stany depersonalizacji i derealizacji, chociaż niezbyt dużo o nich napisałaś.

Pamiętaj, forum nie jest przychodnią lekarską i każda opinia tutaj to tylko przypuszczenia konkretnych userów.
Takie apele o nie-zaczynanie to nie do nas, tutaj zrzeszają się narkomani.

Życzę dużo zdrowia.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
  • 14 / 3 / 0
Mało dowodów na zniszczenie życia. Podejrzewam, że narkotyki nie są problemem, tylko przeszłość, bo nikt od tak nie dochodzi do stanu ćpania w samotności sporych ilości stymulantów. Do tego trzeba mieć predyspozycje. A że 7 doba po takim maratonie to bardzo krótko, to polecam rady przedmówcy - zrób solidny detox. Ogromny plus, że nie ciągnie cię do brania. Jeżeli jednak sytuacja się zmieni, to nim znowu przywalisz to zwróć się po pomoc do lekarza albo najbliższych, bo jak pisałem, masz predyspozycje do ćpania i po którymś powrocie do 'rutyny' możesz już tak łatwo nie odstawić.
  • 776 / 179 / 0
Za 1-2 tygodnie będzie wszystko okej, a ty zapewne wrócisz do ćpania by znowu napisać tutaj post o tym jak zniszczyłaś sobie życie, nie przejmuj się
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 44 / 8 / 1
Ostrzegam1990, nie łam się. Masz typowy detoks, miałam to samo. Jedz zdrowo, spróbuj jakichś delikatnych ćwiczeń (polecam np. jogę). Po stymulantach na bank masz pospinane mięśnie, więc dobry byłby masaż, sauna, gorące kąpiele. Jeśli jakieś konkretne mięśnie byłyby wyjątkowo paskudne, polecam maść końską rozgrzewającą - kupisz w każdej aptece.
Tak jak wyżej powiedziano suplementuj magnez, potas itp. Dodałabym witaminę C i D3, witaminy B też. Niemniej dieta bogata w surowe warzywa i owoce powinna Ci to zapewnić.
Dużo spacerów, dużo rozmów z ludźmi.
Będzie dobrze.

wiwka14

EvilDead, takich rzeczy się nie mówi osobie, która jest na detoksie... Ja nie wracam do ćpania. Da się? Da się. To, że Tobie się nie udało, nie znaczy że wszyscy tak mają.
  • 1066 / 158 / 0
Spoko będzie dobrze nie martw się

ludzie mieli gorsze ciągi i wracali do formy ;p na początek przeczytaj ten dział i zastosuj się do tematu :

doping mózgu innymi słowy regeneracja mózgu i organizmu po ciągu na stymulantach mi pomogło i pewnie nie tylko mnie ;p

doping-mozgu-vol-2-t49792.html
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 10 / 3 / 0
Przez te pięć miesięcy Twój organizm przyzwyczaił się do podkręconych obrotów. To normalne, że po odstawieniu nitro- paliwa odczuwasz zmianę bo teraz zaczynasz funkcjonować na nowo. Normalny cykl życia jest inny niż to jak funkcjonujemy w ciągach. Na przykład normalne jest to , że w nocy się śpi. Chociaż kreślenie przez całą noc jest fajną zabawą to żeby móc działać w dzień trzeba nadal rysować kreski. I w ten sposób zmieniamy fundamentalne psychoorganiczne zasady naszego działania.
Po pięciu miesiącach ciągu odczuwane przez Ciebie odrealnienie jest jak najbardziej normalne.
Z czasem przyzwyczaisz się do powrotu do normalnego cyklu dobowego . Przetrwałaś już tydzień więc dasz sobie radę.
Ja takie zjazdy niwelowałem używając benzodiazepin ( ale to już jest indywidualna dla każdego sprawa więc nie zachęcam jeśli nie znasz ich działania).
Na pewno pomoże picie dziurawca i kakao , czekolada też może być, najlepiej gorzka.
Trzymaj się i jedz zdrowo, to co czujesz jest normalne , mnóstwo osób przez to przeszło. Alchemia daje sporo możliwości na ogarnięcie takich stanów.
Kto napisał Programistę ?
  • 1066 / 158 / 0
i każdemu polecam, opiatowcom, alkoholikom, stymulantowco, jaraczom zielska

przy odstawieniu/regenracji koniecznie bierzcie olejek CBD !!! AMEN
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 404 / 40 / 0
Jeżeli ktoś myśli,że narkotiki,to zabawka,to jest naiwnym człowiek i nie działa na niego kampania zażywasz przegrywasz.Ja widziałem związki małżeńskie,które były wywrócone przez automaty do grania.Choć te automaty,to wałek np tam zrobiony jest trik,żeby pokazywało,dwie siódemki,a w tym trzecim wisienka i to demoluje,już umysł...To jest metoda prawie wygranej.Oczywiście można zawsze wrócić,na stare dobre tory,ale wiadomo,że jak ma się predyspozycje do ćpania,trzeba uważać.W życiu ma się różne dni,więc pretekstów,zawsze może być wiele,żeby znowu upaść.
  • 49 / 15 / 0
Dokladnie. Wiekszosc osob, ktora miala dlugie ciagi przechodzila przez takie stany jak Twoj.

Najwazniejsze to jesc zbilansowane posilki kilka razy dziennie. Ja wcinam ryz, piers z kurczaka z piekarnika plus warzywa. Na sniadanie najczesciej omlet z kilku jajek, platkow owsianych, do tego orzechy wloskie i jagody. Do tego: banany i kiwi (magnez i potas), czekolada z 80 lub 90% kakao ( glownie zelazo), sok pomidorowy i suszone morele( maja najwiecej potasu). Taka dieta od razu stawia na nogi.

I ofc polecam jakis sport- silownia, lekkie bieganie. Dieta + sport- i po trzech dniach jestem soba. Wtedy mozna zaczac znowu kreslic sztruksy %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.