Na zaburzenia lękowe nada się?
Próbowałem sertraliny (totalne nieporozumienie) i moklobemidu (pewność siebie i aktywność- ale lęki nadal) :)
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
wcześniej brałem nawet 2 tabsy na dzień rozłożone albo 1,5 tabsy ( mam opakowanie 75 mg) i to trochę głupota była bo tak kombinowałem zdawkowaniem a teraz mi zejdzie cały zaraz i se rozłożyłem na 50 mg po śniadaniu dopóki nie dostane recki
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Podajemy nazwy substancji, a nie nazwy handlowe leków. taurinnn
Po jakiś 12 godzinach trazodon metabolizuje się do jakiegoś stymulantu pochodnej piperydyny.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.