Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3250 / 356 / 2
Kurde, była kiedyś taka strona co się wpisywało substancje i wyskakiwał cały profil farmakologiczny, zajebista była. Za chiny jej teraz nie mogę znaleźć, ktoś pamięta link?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 301 / 43 / 0
@jogurt Może chodzi Ci o drugbank?

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
  • 3250 / 356 / 2
Nie, chodziło mi o iuphar: http://www.iuphar-db.org/index.jsp

Zlikwidowane, zawsze jak jest coś dobrego to likwidują, a to co jest zamiast tego to kpina. Drugbank też słabe w porównaniu z tym. Było pięknie pokazane co z czym, agonizm/antagonizm/odwrotny agonizm, z enzymami też było oprócz receptorów. Ki, EC50, IC50 - wszystko było, ze źródłami... ehh...
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 454 / 39 / 0
Generalnie planuję stworzyć coś w rodzaju banku informacji o każdej substancji, gdzie będą naprawdę ogromne ilości danych, coś w rodzaju drugbank, iuphar, psychonauta, definicje i skutki oddziałowwania na konkretny receptor, wpływ nieoborów, nadmiarów na działanie różnych substancji i wpływ substancji na powstanie niedoborów, co z czym wolno łączyć, sporo FAQ dot. każdej substancji, możliwość edycji przez każdego z użytkowników.
Takie 5 w 1, tylko potrzebuję pomocy. Zarówno merytorycznej, jak i programistycznej, raczej przed końce roku nie wystartuję, a jak już to będzie tam max. 1/4 substancji opisana.

Jak ktoś chce pomóc, to priv
  • 0 / / 0
Czy wie ktoś dlaczego odczuwam senność po mefedronie? Na codzień choruje na przewlekłe zmęczenie, ale 2 lata temu jak brałam wszelkiego rodzaju używki w tym mefedron, substancje pobudzały mnie, a teraz od sierpnia nie doznałam żadnego stanu euforii po zażyciu 4mmc
  • 53 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: tomekkann »
Raczej to niemożliwe. Może to nie to co wcześniej było? Senność w żadnym stopniu nie powinna występować po tego typu subst
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ukraińce przemycającej narkotyki na Bali grozi kara śmierci przez rozstrzelanie

21-letnia Kateryna Wakarowa jest oskarżona o wwiezienie narkotyków na Bali. Kobieta może zostać za to skazana na karę śmierci przez rozstrzelanie.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.