Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Witam.Po zrobieniu testu bravermana na swissherbal wyszły mi polecane nootropy takie jak:
-noopetil
-neuridine
Który lepszy na początek?
Oczekuje: poprawy koncentracji oraz zapamiętywania (strasznie szybko zapominam czegoś, np z lekcji czy też czegoś o czym przed chwilą myślałem...) oraz najlepiej też lekkiej poprawy nastroju. Dodam, że strasznie ciężko mi zasnąć. W dzień w ogóle nie pije kofeiny, a i tak śpiący robię się dopiero o 5 nad ranem :/
  • 48 / 6 / 0
Na Twoim miejscu zacząłbym od niefarmakologicznie wspomaganej próby unormowania snu. Bez tego i umiejętności właściwej regeneracji wydasz tylko pieniądze a nie skorzystasz w pełni na efektach.
Pomijając powyższe zainteresowałbym się pozyskaniem osobno kluczowych składników wymienionych przez ciebie preparatow i sprawdził czy napewno akurat tego potrzebujesz. Na deser polecam watki zatytułowane: "Doping mózgu" 1 i 2 - warto.
  • 105 / 4 / 0
Jeśli chodzi o bezsenność to problemów bym szukał w głowie, nie chodzi o chorobę, ale kwestia psychiki, masz jakieś problemy, dręczą Cię jakieś sprawy? Przeszłość też odgrywa rolę , Twoje przeżycia, ewentualne traumy etc. i pytanie jak z higieną snu i dietą, wysiłkiem fizycznym bo trzeba zadbać o podstawy, a nie lecieć w nootropy.
  • 549 / 54 / 0
Oba nootropy wg mnie nie są warte uwagi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Londyn: Ostrzeżenie przed supermocnym narkotykiem. Może być 500 razy silniejszy niż heroina

Londyńskie kluby nocne ostrzegają swoich bywalców przed niebezpiecznymi niebieskimi i zielonymi tabletkami sprzedawanymi jako ecstasy po tym, jak dwie osoby zmarły w zeszłym miesiącu po zażyciu tej substancji. Groźny syntetyczny opioid jest niezwykle silny i może być śmiertelny.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.