Jesteś młody, Twój mózg się kształtuje a paląc niszczysz go.Jest wiele fajniejszych rzeczy które można robić w wieku 16 lat np: gra w gry, piłka nożna czy koszykówka, jazda na rowerze, nauka jeżyków obcych.
Zadbaj o siebie.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
12 stycznia 2019BedeSoba-Obiecuje pisze:jak czytam takie zdanie to już wiem że ktoś jest uzależniony, typowe dla ćpuna oszukiwanie samego siebie08 stycznia 2019PROTECIONX1945 pisze: Nie jestem uzależniony, mam mocną głowę i potrafię powiedzieć STOP.
Podziel się posiłkiem, chamie
ja zacząłem palić jak miałem 16 lat, najpierw raz na tydzień regularnie przez rok, potem jakieś wakacje codziennie, a potem trafiłem do licem gdzie w klasie każdy palił i paliłem dzień w dzień,
nie będę ukrywał, trochę mi to namieszało w głowie szczególnie jeśli chodzi o relacje damsko-męskie, przez mj dostawałem paranoi i lęków w rozmowie z kobietami/ dziewczynami lol zamykałem się w sobie ogólnie dłuuuga historia ;p
Tak jak ktoś pisał, są fajniejsze rzeczy np grać poker texas holdem, grać w gry komputerowe, vr, sport, koszykówka, piłka nożna, a przede wszystkim najlepsza opcja to PODRYW !!
te laski w liceum, czy w szkole średniej są bardzo napalone i zboczone tylko udają grzeczne nie winne ;p
ja żałuję właśnie tego, że przez jaranie mj i uzależnienie nie ruchałem tych wszystkich chętnych lasek ;p a właśnie przez to, że jakieś paranoje miałem chore i często spierdoliłem taki temat, co za tym idzie kolejne próby coraz bardziej sobie wmawiałem że coś pójdzie nie tak ;p
więc podsumowując ;p lepiej ruchać niż palić w młodym wieku ;p tylko uważaj dzieciaka nie zrób zanim się nie wprawisz używaj gumek lol
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.