Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 4 / 1 / 0
Witam.Po zrobieniu testu bravermana na swissherbal wyszły mi polecane nootropy takie jak:
-noopetil
-neuridine
Który lepszy na początek?
Oczekuje: poprawy koncentracji oraz zapamiętywania (strasznie szybko zapominam czegoś, np z lekcji czy też czegoś o czym przed chwilą myślałem...) oraz najlepiej też lekkiej poprawy nastroju. Dodam, że strasznie ciężko mi zasnąć. W dzień w ogóle nie pije kofeiny, a i tak śpiący robię się dopiero o 5 nad ranem :/
  • 48 / 6 / 0
Na Twoim miejscu zacząłbym od niefarmakologicznie wspomaganej próby unormowania snu. Bez tego i umiejętności właściwej regeneracji wydasz tylko pieniądze a nie skorzystasz w pełni na efektach.
Pomijając powyższe zainteresowałbym się pozyskaniem osobno kluczowych składników wymienionych przez ciebie preparatow i sprawdził czy napewno akurat tego potrzebujesz. Na deser polecam watki zatytułowane: "Doping mózgu" 1 i 2 - warto.
  • 105 / 4 / 0
Jeśli chodzi o bezsenność to problemów bym szukał w głowie, nie chodzi o chorobę, ale kwestia psychiki, masz jakieś problemy, dręczą Cię jakieś sprawy? Przeszłość też odgrywa rolę , Twoje przeżycia, ewentualne traumy etc. i pytanie jak z higieną snu i dietą, wysiłkiem fizycznym bo trzeba zadbać o podstawy, a nie lecieć w nootropy.
  • 554 / 54 / 0
Oba nootropy wg mnie nie są warte uwagi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.