nurtuje mnie ostatnio pytanie. Ze względu na mój zawód, firmy w których potencjalnie mogę pracować prawie zawsze wymagają oświadczenia, że nie mam problemów psychiatrycznych i nigdy nie byłem leczony psychiatrycznie.
Czy osoba będąca uzależniona pójdzie do psychiatry/szpitala w celu detoxu, a później zatrudniając się podpisuje oświadczenie, że nie była nigdy leczona psychiatrycznie. Jest to jakoś możliwe do zweryfikowania przez firmę? Mają oni prawo w ogóle dostać takie informacje?
Wiem, że na dzień dzisiejszy nie ma elektronicznej kartoteki ale w przyszłości jeżeli by powstała, to czy mogą osoby trzecie dostać takich informacji aby uwiarygodnić informacje od pracownika?
No chyba że sam pracodawca jest organem uprawnionym lub może zostać uprawniony do pozyskania "każdej" wiedzy na Twój temat ale zakładam że tak nie jest...
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.