Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 9479 / 1865 / 2
06 stycznia 2019Hash_Oil pisze:
stymulantach (tylko fenidaty i niektóre amfetaminy),
Ciezko o to.
Bardzo ciezko.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3 / / 0
Witam, czy jest ktoś kto ogarnia ten temat na tyle by pomóc mi dobrać jakieś tabsy?
Chodzi oczywiście o poprawę pamięci, koncentrację i przyswajanie wiedzy!
Kupiłem Modalert, zawiodłem sie, chyba placeboo więc szukam dalej, jest ktoś w stanie pomóc bo ja w tym sprawach zielony. Z góry dziękuje !!!
  • 9479 / 1865 / 2
Pytanie techniczne.
Jesli cholina jest tak wazna to czemu nie ma zadnych profesjonalnych publikacji.
W zalaczniku wrzucam konkretne info nt np tiaminy.

I o prawie wszystkich witaminach takie mozna znaleźć poza cholina.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
  • 50 / 5 / 0
Czy spożywanie następujących suplementów w dawkach zalecanych przez stronę examine.com może przynieść jakieś negatywne/pozytywne konsekwencje? Pomijam aspekty finansowe.

Rano:
-b complex
-potas (400 mg)
-kreatyna
-ashwagandha
-różeniec górski
-bacopa monnieri
-kurkumina + piperyna

Wieczorem:
-omega 3
-zma
-witamina d+k2
Uwaga! Użytkownik roader nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2991 / 1646 / 35
Polecam nie do codziennego użytku ale 3 dni w tygodniu Moringe z Zielona herbata/ Rhodiola/ Zen Szeniem itd.
Sproszkowane liście zalewamy zimna woda ,nie wrzaca woda.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9479 / 1865 / 2
07 stycznia 2019AnnaS pisze:
gotowana woda niszczy wazne składniki odżywcze.
Jo Cie prosza...
Od kiedy i jak?
Wchodzić i głosować
  • 2991 / 1646 / 35
Stretus ale chodziło o to by jej nie wrzucac do garnka i gotowac.
Sproszkowane liscie Moringi zalewa sie zimna woda.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9479 / 1865 / 2
Moringa:
Waga: 50g

Czas parzenia herbaty
CZAS PARZENIA HERBATY
5-8 min

Temperatura parzenia herbaty
TEMPERATURA PARZENIA HERBATY
90-95°C

Zielona mozna parzyc od 60-80st i w zaleznosci od temp uwalniaja sie poszczególne substancje...

Tak, wiec nie wiem ocb...
Wchodzić i głosować
  • 2991 / 1646 / 35
Wiesz wiem,ze tak pisze ale ja mowie o mielonych liściach.
Sa dwie szkoly jedna mowi o tym by zalewać , druga nie ja tam wole nie zalewac wrzątkiem.
Mowie o liściach Moringa Oleifera.

Producent zaleca stosowanie liści moringa w następujący sposób: 1 łyżeczkę (ok. 5 g) wymieszać z wodą, sokiem lub jogurtem, dodawać do musli, owsianki czy sałatek.
Nasz sklep internetowy poleca również proszek z moringa oleifera jako dodatek do zup, stosowany podobnie jak tradycyjna zielenina: natka pietruszki czy koperek.
Inne możliwe zastosowanie to herbatka z moringi. Należy jednak pamiętać, aby nie zalewać moringi wrzątkiem.
  • 3 / / 0
AnnaS, a poza liściach Moringa Oleifera, masz jakieś propozycje ulepszające prace naszego mózgu ? Jakies tabletki, ale nie mówię o takich z Rossmana :P Nawet takie na receptę, ważne żeby skutecznie działo !
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".