24 grudnia 2018pomasujplecki pisze: Nie byłbyś w stanie nawet mówić.
Dopamina się stopniowo szybko zregeneruje sama, mimo wszystko długi okres rekonwalescencji może okazać się oczywiście problematyczny bo jej wzrost będzie korelowany z pragnieniem zdobycia używek, po latach ćpania. Ale może nie będzie tak źle i przesadzasz :retarded: Gruntownym krokiem po za odstawieniem może być też pełna czystość seksualna. Zrozumiesz po jakimś czasie dlaczego :retarded:23 grudnia 2018darksoul pisze: Ja mam pytanie czy jest sposób, zeby podwyższyć jej poziom po latach użytkowania dragów, które opierały się na dopaminie w (mj, feta, alko).
Jeśli tak, w co się zaopatrzyć, poza odstawieniem używek?
Po za tym problemem nie jest odbudowanie/naładowanie neuroprzekaźników (chyba, że ćpasz crack oporowo), ale stworzenie nowych szlaków, a to kwestia czasu i podejmowania słusznych działań, a nie faszerowania się chemią. Głównie do serotoniny prędzej się to robi, bo ona się znacznie dłużej regeneruje i są ciekawe preparaty, np. 5-htp.
Wiem, że jak nie mam przy sobie moich używek (a przede mną teraz kilka tego typu dni) : jest mi po prostu smutno i nic mi nie daje radości...
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
"Rutyna to rzecz zgubna "
I tak, może powodować depresję
Kiedys po takim skoku 2 tygodnie nie mialem ochoty brac narkotykow.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne
Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.