Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
4 i 5 łysiczki na 1 000 000 %.
Te świeże co wrzuciłeś 3, 4 i 5 zdjęcie to Łysikeny.
Jeżeli chodzi o pierwsze dwa zdjęcia, według mnie to kołpaki.
Dlaczego podzieliłeś je akurat tak, a nie inaczej? Każde zdjęcie to osobne miejsce zebrania (skupisko)?
31 grudnia 2018sml197 pisze: Zastawiałem się nad tym dlaczego jedne są ciemniejsze po wyschnięciu i założyłem, że może to kwestia temperatury(suszone przy kominku).
/proszę o połączenie postów
ja najbardziej lubię zbierać nocą jak jest mglisto i wilgotno, włączam latarkę i widzę jak świecą im się te kondoniaste główki/ ot
30 grudnia 2018QumilanceR pisze: Według mnie 1, 2 i 3 zdjęcie odpada, nie zjadłbym tych grzybków.
4 i 5 łysiczki na 1 000 000 %.
Te świeże co wrzuciłeś 3, 4 i 5 zdjęcie to Łysikeny.
Jeżeli chodzi o pierwsze dwa zdjęcia, według mnie to kołpaki.
Suszone łysiczki w moim słoiku mają kolor złoty. Te ciemne u Ciebie sml to przypuszczalnie kołpaki.
Pozdro.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.