Pozdrawiam!
30 listopada 2018Hanna Natalia pisze: Kurcze, a wiesz jakie to były piguły? Nie chodzi mi o bardzo szczegółowy skład, bo wiadomo- jest on nie do zweryfikowania, ale chociaż profil działania- coś jak extasy, amfa? Musicie pić dużo wody, jeżeli wymiotujecie to dobrze postarać się o elektrolity- żeby się zupełnie nie odwodnić i nie opaść z sił. Witamina C w dużych dawkach poprawia samopoczucie i redukuje wolne rodniki, potas i magnez żeby przy tym rzyganiu nie doszło do zaburzeń pracy serca np tachykardii ( w standardowych elektrolitach niestety jest głównie sód i glukoza). Jedzcie na siłę coś łagodnego dla żołądka, a przy tym odżywczego, np banany. Ja na zjazdach wciskałam w siebie podgrzane słoiczki dla niemowlaków, bo dochodziło do wazokonstrykcji i byłam zupełnie wychłodzona. Coś się dzieje oprócz problemów żołądkowych, jakieś inne objawy ?
Pozdrawiam!
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.