Co do takich lekow jak oksykodon, petydyna, hydrokodon czy hydromorfon obowiazuja takie same recepty jak w przypadku wszystkich innych lekow jeśli chodzi o USA? Czytalem artykul w którym pisano o dentystach przepisujących opioidowe leki przeciwbólowe młodzieży, której wyrywane były osemki, czyli tzw. "żeby madrosci". Ja wszystkie 4 osemki usunalem i zero bolu po ustaniu znieczulenia a tam dostają recepty na silne opio od dentysty po rwaniu zeba? Fajnie maja :-) . Ostatnio siodemke musialem tez wyrwac to jak się cofnalem żeby mi wypisal receptę na tramadol to powiedział, ze nie pisza na takie leki, jedynie na antybiotyki. Mowie: Pamie, najmniejsze opakowanie, na 100% może być, jak na 100% lekarz pisze to ma w dupie przecież. A on, ze nie, ze ich policja sprawdza :-) . Tramadolu w sumie miałem wtedy i mam dalej od chuja, ale ciekaw byłem czy wypisze.
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.