Po prostu osoba, która chce rzucić musi być tego pewna. Ja do końca nie byłem bo mówiac wprost niewobrażałem sobie życia bez "fajek". Skonczyło sie to tak, ze nie paliłem przez 3 miesiace i świadomie po tym okresie zapaliłem papierosa i mam sie z tym teraz też dobrze, aczkolwiek wkurwia**ce jest to, jak w portfelu ostatnie 20zł a na fajki trzeba dać 14 :O.
zachcesz. nie będzie !
A tak serio, to odkąd palę nałogowo, nigdy nie wytrzymałem bez fajki dłużej, niż chyba 16 godzin (a to i tak z braku możliwości zapalenia, bo samolotem). Po jakim czasie takie sensacje dopadają?
e-pet to porazka tyle z tego fajengo ze duzo dymu nic wiecej. Palilem tez bezdymne sticks to w ogole porazka totalna. Zeby sie tym zaciagnac to trzeba sie namachac po czym dymek taki malutki jak buch z dogaszajacego sie kiepa.
jak ktos jest uzalezniony typowo ze ma psychosomatyczne akcje to e-pet dla niego bedzie ratunkiem lecz lepiej sie przemeczyc po czym juz nie wracac do papierosow bo szkoda nerwow na akcje typu napady lekow czy bole zoladka.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.