W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Powiem tak - oksykodonu nie próbowałam, za to opio, z którymi miałam doświadczenie to: morfina, kodeina, DHC, heroina, fentanyl, remifentanyl, hydrokodon, PST i tramadol. I mój ranking prezentowałby się mniej-więcej tak: (jeśli chodzi o siłę, nie stopień przyjemności, bo to już bardziej indywidualna kwestia):
Remifent > fent > hel > majka > DHC > hydrokodon > koda > PST (chociaż to już zależy od mocy konkretnych maczków) > trampek.
Stopień euforii jak dla mnie porównywalny do DHC, ale hydro wydaje mi się tak jakby ,,łatwiejszy w obsłudze”? Nie wiem zbytnio, jak to określić, nie mam pojęcia, czemu.
Ciekawie by było poznać wasze doświadczenia z preparatami zawierającymi go oraz jakieś spostrzeżenia.
Przeniesiono do już istniejącego wątku — Catch
Potwierdzi ktoś lub zaprzeczy?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.