Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 375 / 102 / 0
Od 3 tygodni biorę gabapentynę ze względu na zapalenie nerwu trójdzielnego (pół twarzy tak mnie boli, że chcę nią tłuc o ścianę_ . Obecnie jestem na dawce dobowej 900 mg + 10 amitryptyliny. Od kiedy weszłam na tą większą dawkę gabapentyny czuję się cały czas pobudzona fizycznie (psychoruchowo) oraz nie mogę się skupić, zebrać myśli, mam problemy z pamięcią, jestem rozbita, a nawet rozpierdolona emocjonalnie. Czuję się tak jak w czasie epizodów mieszanych w CHAD, na którą choruję. Rano przed wzięciem pierwszej dawki czuję się normalnie, nie mam problemów. Moja psychiatra powiedziała, że muszę to przetrzymać, bo jeśli teraz odstawię, nerw się "rozhula" i będzie tylko gorzej.

Stąd moje pytanie, czy ktoś z was miał akie skutki uboczne po gabapentynie i wie jak można sobie z nimi radzić? Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie rady i pomoc, bo nie mogę funkcjonować w takim stanie (szczególnie ze względu na pracę) :wall: .
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 542 / 37 / 0
to co opisujesz to jest objaw przedawkowania. ja tak mam jak przegnę np baklofenem , a obie substancje majstruja przy gabaB
z drugiej strony 900mg gabapentyny to nie jest duzo.
  • 1277 / 130 / 0
900mg to bardziej niżowa dawka jak niektórzy biorą 2400 -3600mg po prostu sama sobie zmniejsz na 600mg i obserwuj czy są jakieś zmiany.
  • 2897 / 619 / 10
Gabapentyna nie majstruje przy GABA-B, przy GABA-A też nie. Za to zwiększa poziom GABA w organizmie.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2897 / 619 / 10
Jak ma się gabapentyna do miksowania z opioidami oraz do odstawiania benzodiazepin? Ma ktoś doświadczenie (lub samą wiedzę teoretyczną)?
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 3455 / 1121 / 0
Było w temacie, @STR88.

Od siebie dodam, że w combo z pregabaliną spisuje się bdb na napięcie mięśniowe i nerwicę, a i bombka pojawiająca się po 2-3h znakomita, podobna do tej pregabalinowej z początku leczenia. Założę się, że tolerka rośnie podobnie, ale na efekt rekreacyjny, bo leczniczy to inna para kaloszy.

Bardziej sedatywna i mniej wpływająca na nastrój od pregaby. Wiemy, że to prekursor GABA, ale gdyby tak nieco humorystycznie porównac do benzo, to pregaba jest biegającym lorkiem do działania, baśnią a gabapentyna popłyniętym relanium na pełnym chillu, czyli mniejsza rekreacja ale relaks miodny.

Dawki na początek 600-900mg. :tabletki:

Przyjemnych odpływów, bo to doprawdy wykwintny relaks amerykański i niedocenione narzędzie! Yo!
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 6 / 3 / 0
Mam pytanie do Was. Wychodzę teraz z ciągu opiatowego w którym byłem ok. 7miesiecy. Dziś jest 6 dzień. Jestem na niskiej dawce bunondolu bo schodziłem drastycznie i pierwsze 4 dni koszmar i kisiel w głowie. Moje pytanie brzmi. Aha do bunondolu który chce wyzerować w ciągu tyg. Do 2 mam jeszcze opakowanie alpragenu 1mg.doraźnie tylko na noc na sen i do tego biorę antysepresant tianesal w dawkach nawet nie terapeutycznych najmniejszych 3x1 tylko jedna rano jedna wieczorem i to mi. Wystarczy. Pytanie moje o pregabaline. Nigdy tego nie brałem a odkupilem a raczej dostałem przy okazji odkupienia innych leków i czy mogę ją brać żeby zejść całkiem z bunondolu odstawić alpragen od którego nie jestem uzależniony tylko mam jedno opak.Na czas odttucia się i całkowitego wyzerowania bunondolu i najważniejsze pytanie o.ten depresant Tianesal- czy nie narobie sobie biedy i szkód łącząc bunondol + tianesal +1mg alpragen na sen ok. Schodze z tego dość szybko wolę się trochę gorzej czuć ale do przeżycia. No i ta pregabalina czy mi pomoże przy zerowaniu leków i najważniejsze czy mogę brać ja z tym tianesalem??? Nie mam pojęcia czy mogę połączyć albo jak kto woli dorzucić pregabaline do tianesalu. Jeżeli macie taką wiedzę byłbym wdzięczny za odpowiedź.
  • 7 / / 0
Ja zjadłam około 2 tysiecy mg tego specyfiku. To było wczoraj, Było zacnie. Chodziłam jak najebana i gadałam do siebie. W międzyczasie wyciągałam ciuchy z kontenerów pck i mam teraz zacne ciuszki, przymierzałam dobre na mnie były.
Dzisiaj z rana zapodałam ok.1000 mg i 2 mg alpry, jest narazie chillowo.
Fajny specyfik.
  • 7 / / 0
Zarzuciłam ten związek, i powiem wam że czułam się jak lekko pijana, ale moze też dlatego że dorzuciłam 2 mg alpry. Szłam ulicą i dwa razy się wyjebałam. Teraz wrzuciłam ok. 10 tabletek po 300mg ciekawe jak będzie
  • 438 / 122 / 0
Gabapentyna działa lepiej nasennie i przeciwdrgawkowo niż pregabalina w dawce 900 mg. Natomiast pregabalina dziala lepiej empatogennie i energetyzujaco niz gabapentyna. Podobnie jako lek na skreta/odstawke od opio i benzo. 900 mg gabapentyny to ok 150 mg pregabaliny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

Niemcy po częściowej legalizacji: młodzież sięga rzadziej a dorośli korzystają bardziej świadomie

Nowe badania rządowe z Niemiec obalają jeden z głównych mitów przeciwników legalizacji marihuany – że dostępność konopi zwiększy używanie wśród młodzieży. „Drogenaffinitätsstudie 2025”, opublikowane przez Federalny Instytut Zdrowia Publicznego (BIÖG, dawniej BZgA), pokazuje, że po legalizacji użycie konopi wśród nastolatków… spadło.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!