Relacje z uprawy proszę zamieszczać tylko w tym dziale
ODPOWIEDZ
  • 9421 / 1846 / 2
Cos sie pojebalo z fotami.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12605 / 2437 / 0
Masz na myśli, że nie można powiększyć?
Z tego co widzę, miniatury są generowane dynamicznie przez download/file.php?id=23447&t=1 natomiast pełnowymiarowe są pod inną subdomeną (amfa.hyperreal.info), z którą są ciągle problemy.
  • 12605 / 2437 / 0
Dziś był test topa urwanego w poniedziałek z choinki. Tym razem zostawiłem nieco więcej wilgoci i tak chyba zrobię ze wszystkim, co jeszcze uda się zebrać. Było bardziej aromatyczne i fajnie się spalało (w bongu). Wypaliłem całego i muszę powiedzieć, że zapowiada się bardzo zachęcająco. Bez wątpienia działanie typowo Sativowe. Zero zamulenia - idealne na dzień.
Jest jeszcze drugi krzak tej odmiany, ale dużo mniejszy. Generalnie na fotkach są 3, albo 4 (nie jestem pewny) różne odmiany. Próbowałem rozpracować, co to mogą być za geny, ale to nie tak łatwa sprawa.
Pogoda zajebiście dopisuje. Dziś podlałem 3 L na 5 krzaków - chyba już ostatni raz. Przed nimi jeszcze 6 takich dni z temp. 21-23 C i bezchmurnym niebem - mam nadzieję, że zyskają na tym jak najwięcej, bo 2 (lub 3) z nich chcę kosić właśnie wtedy. Reszta będzie musiała sobie poradzić w znacznie gorszych warunkach : (
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 8103 / 909 / 0
No ładnie, fajnie nabierają ''kolorów''.Zycze tylko szczęście, żeby żaden złodziejaszek ci tego nie urwał.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 12605 / 2437 / 0
Dzięki. 2 krzaki ze zdjęć od 1 do 6 zamierzam ścinać za kilka dni. Muszę jeszcze znaleźć lupę i spróbować ocenić kolor trichomów. Po pistilsach widać, że czas się zbliża - ok 50% zmieniło kolor na brązowy / beżowy, ale one są mniej pewnym wyznacznikiem, bo mogą ciemnieć z innych powodów.
Kolejna w kolejce jest panna ze zdjęć 5 i 6 (od dołu). Jej jednak brakuje nieco więcej.
Zostaną 3 krzaki w tym ponad 2 m wielka Sativowa choinka. Jej brakuje jeszcze... nie mam pojęcia ile. Nigdy nie widziałem kwiatów formujących się w taki sposób. Po degustacji próbki (która przecież była jeszcze bardzo niedojrzała) nabrałem na choinkę wielkiego apetytu - ma potencjał!

Przyznam, że przebywanie teraz na spocie jest mega stresujące. Z drzew ciągle spadają liście - bynajmniej nie bezszelestnie... co chwilę mam wrażenie, że ktoś się zbliża. Do tego tuż nad 1 krzakiem jakiś ptak (zapomniałem nazwy) wali dziobem w drzewo i kwiatki są całe w "trocinach". Do tego Niemal przy każdej wizycie spierd...a ze spota wielki jeleń, którego zawsze biorę za złodzieja.
  • 12605 / 2437 / 0
Dziś urwałem kolejnego topa na bieżące potrzeby. Boczna gałązka z krzaka na 8 i 11 z kolei zdjęciu. Został jeszcze 1 odrost, a poza tym to taki typowy "lizak". Jest to jakaś hybryda z przewagą, lub czysta Sativa (tak wnioskuję po wyglądzie i działaniu). Bardzo przyjemny był poprzedni kwiatek, który zeń zerwałem. Próbowałem rozpracować, co to może być za odmiana i najbardziej pasuje mi tu Power Plant. Szczególnie 1 znalezione zdjęcie baardzo przypominało mój krzak. Oczywiście to tylko zgadywanki...

Bardzo szybko zaczynają rozwijać się kwiatki na choince i innym krzaku, który jest chyba z takiej samej pestki. Bardzo podoba mi się struktura i kolor tych topów. Jestem prawie pewny, że to odmiana pod lampy i jeżeli zetnę, to niedojrzałe.
Teraz prognoza długoterminowa pokazuje, że przed nimi jeszcze 6 dni z temp > 20 C i czystym niebem, 1 dzień "przejściowy" i ochłodzenie do 11-12 C z lekkim, choć codziennym deszczem. Kosę 3 krzaków chciałbym wykonać przed ochłodzeniem (czyli za tydzień). Pozostałym zapodam w niedzielę 1 solidną dawkę Biohumusa, a później oprysk przeciw pleśni. Jeśli nikt tego nie rozkradnie, to 3 krzaki będą tam chyba co najmniej do listopada. Inna opcja, to ucięcie najgrubszych topów, reszta na jakieś przetwory i likwiduję wszelkie ślady uprawy.
  • 9421 / 1846 / 2
12 października 2018jezus_chytrus pisze:
Do tego tuż nad 1 krzakiem jakiś ptak (zapomniałem nazwy) wali dziobem w drzewo i kwiatki są całe w "trocinach
Dzięcioł?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 12605 / 2437 / 0
^
Chyba tak (a przynajmniej ten gatunek miałem na myśli). Dzięki.

Dziś urwałem kolejne 3 gałązki - z 2 najbardziej zaawansowanych i z choinki. Łącznie po wyschnięciu będzie tego ze 4 g łącznie z wczorajszym "łupem".

Nadchodzi ostatni tydzień zajebistej pogody - gdyby nie możliwość przypału, rozbiłbym tam namiot i pilnował... teraz spadło dużo liści z drzew, co z jednej strony odsłoniło niebo i jest więcej światła, ale z drugiej choinka jest widoczna z miejsca, w którym ktoś może przechodzić. Mam nadzieję, że tym razem los będzie łaskawszy. Nie mam serca ścinać ich, kiedy mogą jeszcze nieco zyskać na masie i jakości przez ten tydzień. Ostatecznie nie zostanę z pustymi rękami - mam tam ścięte do tej pory łącznie 5 różnych odmian w ilości od 1.2 - 6 g (tak, jeden krzak dał 1.2 g :)) - łącznie jakieś 12 g.

Mam nadzieję, że nie stresuję zbytnio krzaków i takie skubanie wpłynie pozytywnie na zwiększenie produkcji THC. Taka symulacja ataku roślinożercy, a w różnych źródłach da się przeczytać, że THC jest mechanizmem obronnym konopi.
  • 12605 / 2437 / 0
Fotki z dziś (wstawiam tylko po to, by można było porównać dzień po dniu :))
Przed nimi jeszcze 5 dni zajebistej pogody, potem ochłodzenie i kolejny tydzień 12 - 13 C ale mało deszcze. Tli się zatem jeszcze nadzieja, że wszystkie dojdą do choć sensownego (nadającego się do palenia) stanu. 3 krzaki są już bardzo blisko, ale reszta zaczyna nadganiać : )

W drodze powrotnej zagadał mnie starszy gość (dokarmiał ryby a ja obserwowałem). Od słowa do słowa okazało się, że to wędkarz i myśliwy. Opowiedział mi historię, jak kilka lat o tej porze roku naćpany Muchomorem czerwonym kozioł (samiec sarny) atakował ludzi tuż przy ulicy, gdzie rozmawialiśmy. Ostatecznie bydle zostało zadźgane / zatłuczone przez ludzi zaostrzonymi patykami.
Podobno te kopytne bardzo lubią się odurzać - np jak znajdą gnijące (fermentujące) jabłka, to jedzą aż do naje**nia lub wyczerpania zapasów. Nie ośmieliłem się zapytać o konopie...
  • 12605 / 2437 / 0
Z racji tego, że ostatni deszcz padał... nie pamiętam kiedy ziemia zrobiła się sucha, jak pieprz
mimo kilkukrotnego podlania. Były to jednak małe ilości rzędu 0.5 L na krzak.
Jutro planuję wlać mocną dawkę Biohumusa 3 najmniej zaawansowanym krzakom. Przed nimi jeszcze ze 2 tygodnie...
Pozostałe 3 podleję czystą (dosłownie, bo raki w niej żyją :)) wodą. Wcześniej zrobię kilka dziurek tak na 7-8 cm, żeby więcej się wchłonęło.
Jeszcze 4 dni super pogody, 1 deszczowy dzień i robię kosę 2 - 3 krzakom.

W czym lepiej robić curring? Słoikach, czy mogą być plastikowe pojemniki? Z czego mniej czuć?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FBI spalało narkotyki w schronisku. "Zespół i zwierzęta wystawione na kontakt z metamfetaminą"

Po tym jak FBI użyło krematorium jednego ze schronisk dla zwierząt do spalenia skonfiskowanych narkotyków, 14 pracowników placówki trafiło do szpitala, aby otrzymać pomoc medyczną. Dyrektorka placówki oświadczyła, że nie miała świadomości, że dochodzi do takiego procederu.

Przepisy miały ukrócić rekreacyjne stosowanie medycznych konopi. W sieci można je obejść

Jest drożej, niż przed wejściem w życie przepisów ograniczających nadużycia przy kupowaniu medycznej marihuany, ale wystawianie recept online, bez wizyty u lekarza wciąż jest możliwe. W sieci załatwienie "trawki" na "legalu" trwa kilka minut.

Fabryka meksykańskiego kartelu w Polsce. Mamy nowe informacje

Najbliższe trzy miesiące spędzą w areszcie mężczyźni podejrzani o działanie w międzynarodowym kartelu narkotykowym. Dwaj obywatele Meksyku i Polak zostali zatrzymani podczas spektakularnej akcji służb. Jak ujawniają śledczy, mężczyźni mieli powiązania z jednym z największych karteli narkotykowych w Ameryce Północnej.