Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 3245 / 617 / 0
Mi w chorobie dupę uratowały dwie rzeczy, KORA WIERZBY, to na rozgrzanie i łamanie w kościach. Na kłucie w klacie, gdzie myślałem że to już co najmniej uszkodzenie płuc, lub wręcz rak pomógł syrop HERBAPECT (ma w skłacie ten sulfogwajakol , czy jakoś tak, ten dodatek do kodeiny z THIOCODINU), ale z tym syropem to był kosmos, bo byłem naprawdę wydygany. Doleczam się witaminą C. :blush: :-O
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 907 / 0
Dziwne, ze nie wspomniałeś o starym jak świat czosnku - naturalnym antybiotyku.
Jak nie chcemy, żeby nam jebało z mordy to kroimy ząbek czosnku na pól i po pijamy czymś.Mimo tego ja i tak polecam pokroić w małe kawałeczki i położyć na kanapkę.Czosnek jest smaczny i zdrowy ;)
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1037 / 243 / 0
Stary sposobów jest masa ogl należy przestrzegać pewnych zasad i można uchronić się przed przeziębieniami, ale to temat rzeka i mógł bym troche tego opisać, ale jakoś mi się nie chce, chyba że ktoś będzie zainteresowany, co mogę polecić to dużo witaminy C łyżeczkę co 2/3 godziny chyba że pojawią się luźne stolce :D to znaczy że już na dzisiaj wystarczy, w czasie choroby unikanie jakiego kolwiek pieczywa z mąki która zawiera gluten a najlepiej to nic nie jeść przynajmniej przez 24 H tylko pić wodę najlepiej przegotowaną, ciepłą około 40 st z naturalnym, ale kurwa naturalnym miodem nie jakimiś gównem sprzedawanym w sklepie pod nazwą mód naturalny itd, 24 h postu od jedzenia leżenie w łóżku jak już coś cie złapie, aha i nie wpierdalanie zaraz tabletek jak pojawi się gorączka 37 stopnie albo i więcej spokojnie możesz dobić do 39 stopni i nic ci się nie stanie a gorączka to podstawowy mechanizm obronny organizmu, właśnie czosnek jak pisze kolega wyżej do tego dużo imbiru najlepiej do woda z wit c i miodem pycha uniakanie nabiału, mięsa, przenicy i KURWA NARKOTYKÓW PRZEDE WSZYSTKIM :D, stosowanie technik Wima Hof"a przed zabezpieczaniem sie od wirusów, przede wszystkim wzmocnienie układu immunologicznego
  • 2429 / 579 / 155
Domowe:
-płukanie gardła wodą z solą lub naparem z szałwii, łagodzi ból i podrażnienie,
-okładanie zatok smażoną solą zawiniętą w ręcznik,
-moczenie nóg w gorącej wodzie pomaga udrożnić nos chociaż na chwilę,
-aronia do picia, to prawdziwa bomba, jeśli chodzi o witaminę C,
-porost islandzki, osłania nieco gardło przy kaszlu i chrypie,
-nacieranie Amolem lub balsamem z sadła świstaka; ale to przed snem, po trzeba się wypocić.
O czosnku nie wspominam, bo sam jego zapach przyprawia mnie o odruch wymiotny i wiele osób ma podobnie :-D

Chemiczne:
-Gripex (działa przeciwgorączkowo, przeciwbólowo, udrażnia nos i hamuje kaszel; uwaga tylko na DXM przy antydepresantach),
-Fervex (całkiem dobra alternatywa dla Gripexu),
-Strepsils Intensive (mój faworyt na ból gardła, przy okazji przeciwzapalny),
-Rutinoscorbin w dużych dawkach (w czasie infekcji zapotrzebowanie na wit. C wielokrotnie się zwiększa),
-Neosine / Eloprine (na wirusy; po zachorowaniu może pomóc skrócić czas choroby; ja polecam Eloprine ze względu na mniejszą cenę, a ten sam skład),
-Otrivin do nosa na katar,
-Ambroxol na mokry kaszel, a na suchy Sinecod bezpieczny również dla opiatowców - nie jest opioidem ;-).
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 907 / 0
Do chemicznych dodam COD-EFFERALGAN.30 mg kody + 500 mg paracetamolu.To sa tabsy do rozpuszczania w wodzie.
W wieku lat piętnastu
  • 2429 / 579 / 155
Ale zapomniałeś dodać, że to na receptę. Poza tym np. osoby w przeszłości uzależnione od opioidów nie powinny zażywać kodeiny.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 8103 / 907 / 0
08 października 2018taurinnn pisze:
Ale zapomniałeś dodać, że to na receptę.
Ja dwa razy w tygodniu kupuje dla kolegi 2 paczki i nie wymagają recepty.(Hiszpania)
W wieku lat piętnastu
  • 2429 / 579 / 155
08 października 2018UJebany pisze:
08 października 2018taurinnn pisze:
Ale zapomniałeś dodać, że to na receptę.
Ja dwa razy w tygodniu kupuje dla kolegi 2 paczki i nie wymagają recepty.(Hiszpania)
A no tak, możliwe, ale w Polsce akurat jest na receptę.
  • 178 / 24 / 0
Ja zawsze staram się zbić chorobę naturalnymi metodami. Dużo ciepłych płynów, dużo jedzenia (moim zdaniem nie jedzenie przez conajmniej 24h j/w wspomniano to głupota i to skrajna- chory organizm potrzebuje nadwyżki witamin i wartości). Ciepłe płyny oczywiście przyprawione cytryną, dużo cytryny. Do tego dwa swetry i pod kołdrę- wypacanie się. Staram się, aby nerki jak najwięcej pracowały,żeby przefiltrować się z choroby. Wtłaczam też w siebie czosnek, np. z mlekiem.
Ewentualnie można się wspomóc kombo rutinoscorbin + wapno.
Do tego też dużo snu. Przy sprawach typu angina: koniecznie płukanie gardła solą jak najprędzej i jak najwięcej (tego nienawidzę najbardziej).

Antybiotyk zażyłem 1 raz w życiu (na sprawy żołądkowe).
Uwaga! Użytkownik kaneshiro jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 505 / 102 / 0
Próbowałem masę różnej profilaktyki, od mega dawek wit. c, przez wyciąg z jeżówki po czosnek, miód i inne ustrojstwa ktorych nazw juz nie pamietam. I przepraszam za określenie ale gowno to dało. A na to co mi pomoglo wpadlem przypadkiem, otoz jednej zimy jadlem sobie dosc czesto lody i akuratnie wtedy nie bylem ani razu przeziebiony. Teraz to stosuje przed i w okresie przeziebien: minimum raz na tydzien zimny lód i jestem okazem zdrowia hehe
ODPOWIEDZ
Newsy
77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.