Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
siemka, to moj pierwszy post tutaj:) Mieszkam w Szwecji i do tej pory zarzucam MDMA tylko jak jestem w Polsce bo mam tu po prostu najblizszych znajomych ktorzy tez czasem lubia poleciec w tripa, ale chcialbym ogarnac sobie raz na jakis czas jakas fajna przyjemna pigule tutaj. Myslicie ze ciapaki sa dobrym kierunkiem do ogarniecia sobie sortu bez niepotrzebnego syfu? Niektorzy mowia ze nie, itd. ale tez chce poznac wasze zdanie w jaki sposob moge sprobowac ogarnac sobie tutaj jak najczystsza emke:)
  • 2 / / 0
Re: Szwecja
Nieprzeczytany post autor: Lil chef »
Nie mieszkam osobiście we Szwecji ale pierwszy lepszy ciapak to nie najlepszy pomysł bo może być wyjebka
  • 190 / 20 / 2
Jak wygląda sprawa z lekami od psychiatry?
Potrzebuję jakiś świstek w razie kontroli policji itd. ?
We wrześniu płynę promem na jeden dzień i prawdopodobnie będę miał przy sobie benzo, promazynę, metoklopramid, klomipraminę, kwetiapinę i być może dihydrokodeinę.
Uwaga! Użytkownik kacper791 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 567 / 53 / 0
Heja, co mozna zgarnac z apteki w szwecji? Bez recki, jakas koda bez parasyfu, DXM chociaz? Pozdrawiam
Predzej martwy niz slaby
  • 84 / 80 / 0
Mam rodzinkę w Szwecji i myślę sobie (ale to tylko moje domysły), że ciężej skminić alko o każdej porze dnia i nocy niż narko, w związku z zajebistymi ograniczeniami dotyczącymi alkoholu. Ale to tylko takie luźne przemyślenie. Rodzinka pijąca, ale nie ćpająca, więc nie mam ogólnych informacji co łatwiej, lepiej etc. Wiem, że z alko są pojebane akcje.

Pozdro.
Gorszy niż reszta...
  • 1 / / 0
Jakies info dot. okolic Goteborga?
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.