Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Oraz jakie niesie to za sobą zagrożenia dla naszego zdrowia, mile widziane szczegóły co do wydzielanych toksyn.
Sam od dłuższego czasu jaram hel, a nie mam pojęcia co sie wtedy dokładnie dzieje, i co do swoich płuc wtedy wciągam.
Bo niby np. ziemniaki w ognisku zawijam w folię, a raczej nic złego się z nimi nie dzieje, czy to do pieczenia itp. I nie wydaje mi się, żeby to miało jakiś zgubny wpływ. No, ale skądś się przecież wzięło, że palenie niszczy zęby.
Hurra, diese Welt geht unter
www.beztoksyn.pl pisze: Każdy z nas jest narażony na wpływ szkodliwych substancji, które znajdują się w naszym najbliższym otoczeniu.
Do najczęściej spotykanych substancji toksycznych należą pestycydy, polichlorowane węglowodory oraz dioksyny, które powstają podczas spalania roznych smieci... ale ktore dokladnie sa w foli to nie mam pojecia. Szkodliwe substancje chemiczne wnikają do organizmu przez skórę, płuca i układ pokarmowy
Zwiazki glinu wystepuja miedzy innymi w]pokarmach pieczonych w foli aluminiowej[/color],
-puszkowych napojach ,
-konserwantach uzywanych w produkcji pieczywa i proszku do pieczenia.
-itp :-D
Nadmierna koncentracja glinu w tkance mózgowej człowieka prowadzi do zaburzeń pamięci, demencji a nawet choroby Alzheimera.... to Twoje skutki uboczne heheh uwazaj lepiej KeloT bo z pamiecią już mamy coś nie tak :moody:
Jeżeli pisze ze toksyny wystepuja w pokarmach pieczonych w foli aluminiowej, to oznacza nic innego ze pod wplywem wysokiej temperatury toksyny wydostaja sie ze sreberka i przedostaja sie do pokarmu a w naszym przypadku toksynki dostaja sie prosto do pluc...
Kurde nie zle musze miec pluca :#:
mam nadzieje ze cos pomoglo - pozdro
Mam pytanie odnosnie opalania folii aluminiowej przed paleniem helu, czy Wy tez tak robicie i co o tym wiecej wiecie, podobno pomaga jakos i niweluje w jakims stopniu toksyny. Ale to jest tak ze mi pokazal znajomy, żeby opalać, jemu inny znajomy, a tamtemu jeszcze inny, ciekawe tylko czy to ma sens....a może to szkodzi???
Jasne kretyni, to nie heroina tylko sreberkiem sie trujecie ]
A może gdzieś robią specjalna folie dla browniarzy...wiesz taka nisko-toksyczna, jak kola dietetyczna ;]]
Jasne kretyni, to nie heroina tylko sreberkiem sie trujecie ]
No wlasnie nie ktorzy tego nie wiedza i dlatego o tym piszemy :moody:
Jak chcesz szczegolow KeloT to moze jakiegos eksperta chemika zapytaj nie wiem co dokladnie sie tam wydziela ale pisze ze toksyczne metale... co Ci z fachowych nazw jak i tak nie zpamietamy :rolleyes: ..truje too truje.. nikt nas nie wyratuje:P:P
pozdro miśQ
Nie wiem czy wiecie, ale przed paleniem brauna trza folię opalić. Grzejecie od dołu, od tej błyszczącej strony (bo się pali na tej matowej), i grzejecie póki ten smród nie poleci tej chemii... Cała powierzchnię trzeba opalić.
Taka folia jest już mniej toksyczna. I tak się pali. A ja się za późno o tym dowiedziałem, bo 98% heleniarzy, których znam to pukają, więc nie dali mi rad jak palić. Dopiero jeden palący znajomy mi pokazał, że trza opalić folię, żeby te toksyny uciekły w powietrze.
Podczas opalania będzie czuć taki smród. Może właśnie dlatego, niektórzy z Was, rzygają podczas palenia brauna?
Opalajcie folie i wdychajcie szatana w postaci dymu... Ja się odtruwam.
Pozdrawiam.
P.S.
Jestem heleniarzem, z krótkim starzem, zaledwie pół doku, pierwszy raz zajarałem 2 lipca, potem 3 miechy w ciągu potem odtrucie, a teraz okazyjnie, raz nie 2 miesiące się zdarzy zajarać setkę.
P.S. 2
KeloT pisze:Mam pytanie odnosnie opalania folii aluminiowej przed paleniem helu, czy Wy tez tak robicie i co o tym wiecej wiecie, podobno pomaga jakos i niweluje w jakims stopniu toksyny. Ale to jest tak ze mi pokazal znajomy, żeby opalać, jemu inny znajomy, a tamtemu jeszcze inny, ciekawe tylko czy to ma sens....a może to szkodzi???
[quote="Moj2i"]
Jebany pajacu wystarczy pomyslec kilka sekund, zeby wiedziec ze te 3 konta naleza do 1 osoby ]
Szkoda klwaiatury;]
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.