Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1931 / 316 / 0
Pssst jesteś geniuszem :) dziś wypróbowane w sklepie i wykupiłem całą francje baka/kerfuroską i jedną paczkę hiszpańskiego helcoma (8x200g +400g). Oceniane były na kolejno 5 i 5+ podczas gdy dawno nie miałem dobrego maku (ostatnio baka z seria w serii - już oceniłem bo też było na liście)
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 561 / 0
chyba 250g
Ktos jeszcze próbował tego Moreso?

[mention]pssst[/mention]
Notatki super. Tylko coś mi link nie działa
"Połączenie nie jest bezpieczne
Właściciel witryny www.hyperreal.info niepoprawnie ją skonfigurował. Program Firefox nie połączył się z nią, aby chronić użytkownika przed kradzieżą informacji."

Jest jeszcze taka rzecz, że kiedy mak jest dodany to osoby na normalnych kontach nie mogą zaznaczyć sws. A nie zawsze osoba dodająca musi wiedzieć, że jest seria w serii. To w sumie pierdoła, bo zawsze moderator może poprawić na zgłoszenia użytkowników :-)

1. Dałoby się zrobić wyszukiwarka sortowała rosnąco i malejąco czy nie bardzo? %-D
2. Czemu jako moderator nie da się dodać oceny? :cheesy:
Mozna tylko dodać nowy mak albo zedytować.
3. No i te oceny ewentualnie dla serii w serii.

Ogólnie jest super :cheesy:

A Wy jakie macie pomysły? Szczególnie interesuje mnie kwestia tego "kto jest godzien", a kto nie. Czy gdybym ja nie napisał tego to byłbym godzien? Postowałem tylko kilka razy nieklepiące i gdzie nie ma maku.
Mój pomysł jest taki, że osoba nowa, która się udziela w dziale po prostu pisze do moderatorów i prosi o hasło.
Albo sam moderator udostępnia.

Chodzi po prostu o to, żeby utrudnić dostęp ludziom, ktorzy chcą robić śmietnik albo taki, którzy w ogole się nie udzielają (a takich jest sporo wbrew pozorom). Mógłbyś w pierwszym poście np. napisać, do kogo można się zgłosić po hasło.
  • 1931 / 316 / 0
^[mention]lol[/mention]
to info o tym, że połączenie nie jest bezpieczne itp. jest wynikiem tego, że na stronie lub serwerze brak jest certyfikatu SSL.

> 1. Dałoby się zrobić wyszukiwarka sortowała rosnąco i malejąco czy nie bardzo? %-D
Człowieku przecież już, wystarczy kliknąć w ten symbol obok np. Ocena. Wygląda jak kreska rozpoczęta i zakończona strzałką.

[mention]pssst[/mention]
a) jak chcesz mogę Ci zasponsorować serwer +dobry adres www - z własnym FTP itp. (szczegóły zaraz wyśle na PW). Mógłbyś wykorzystać to zarówno do tego findera, jak i innych projektów itp.
b)fajnie by było jakby była możliwość archiwizowania bazy co jakiś czas, np. na wypadek jakiś januszy hakerstwa co by dodawali jakieś gówna z dupy ażeby potrolować. Np. poprzez ściągnięcie regordów w CSV/XML. Przydatne z perspektywy moderacji/adnimistracji
c) faktycznie przydałoby się dodać funkcjonalność wspomnianą przez lola dla ogółu, tj. "No i te oceny ewentualnie dla serii w serii". Gdyż np. ktoś może dać '1' - a kto inny '5', przez co średnia znacząco będzie zaniżona wobec potencjalnych
Po za tym wydaje mi się, że fajnie by było dodać kolumnę 'GRAMATURA' ze względu na to że serie mogą się powtarzać w różnych wielkościach dając różne efekty.
d)Fajnie by było również zrobić podstronę z listą sklepów (np. sieciówek) w których możemy znaleźć poszczególne maki np. Netto - Bakalland, Carrefour - s/t (prod. baka), Kresto, Backmit, Helio, Helcom itp.
e) dlaczego zablokowałeś zaznaczanie tekstu?

+Dodałem oceny dla:
*Bakalland 500g 5e.1802.19 (Francja) -dobrze, że ktoś zaznaczył sws gdyż tak faktycznie jest. Na trzy próby dwie były solidnymi piątkami, podczas gdy ostatnia to było coś na granicy placebo. Każda z prób po 1 kg metodą "skarpetkową".
*Carrefour 200g 04.2019 8H.1804.35 (Francja) - produkcji Bakallandu, dałem piątkę. Spróbowane 800g metodą butelkową.
W sobotę dołożę również ocenę dla Helcom 400g 0319093 (Hiszpania), który zmiksuję z w/w francuskim Carrefourem (razem: 400g+2x200)
} Powyższe Maki znajdują się już na liście, moje oceny będą stanowić aktualizację. Przy czym nie wiem jak wtedy ocenić Helcom, gdyż będę miksować.
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 614 / 10
06 września 2018lol pisze:
2. Czemu jako moderator nie da się dodać oceny? :cheesy:
Wystarczy zalogować się jako zwykły użytkownik.
Mój pomysł jest taki, że osoba nowa, która się udziela w dziale po prostu pisze do moderatorów i prosi o hasło.
Albo sam moderator udostępnia.
Mógłbyś w pierwszym poście np. napisać, do kogo można się zgłosić po hasło
+1
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 438 / 110 / 0
[mention]lol[/mention]

Ja próbowałem tego Moreso. Nie działał. Tylko oni tam piszą o pakach 250g, ja próbowałem tylko 500 g. Wątpię żeby działał. Pozdro.
31 lipca 2018WiedzaRadosna pisze:
04 lipca 2018Tosigot pisze:
Cinko z makiem, najmocniejsze z nie ogólnie znanych to moze 60% 93 helcoma, lipa trochu sie zrobila
Jebana unia, ni chu chu skąd mak ale klepie
https://i.imgur.com/1bO08pTr.jpg
Naprawdę klepie Cię ten Moreso? U mnie mimo gorzkiej przepłuczki działania raczej brak, tzn. ciągle czekam aż coś się stanie, ale nogi dalej mnie napierdalają... U mnie seria to 1-7370/01 z datą 11.2019.
  • 70 / 47 / 0
Dobra, nie będzie po kolei:
-sortowanie jest obecnie tylko rosnące (tylko malejące dla ocen). Dodam w v1.2
-zablokowałem zaznaczanie, bo na telefonie po kliknięciu linka typu <td onclick...> zaznaczał się tekst w komórce tabeli.
-gdzie ten problem z certyfikatem? Jak się przechodzi z hypcia na PST.rf.gd czy jak się klika link z notatki? Ja te adresy do hypcia pisałem na zasadzie monkey with a typewriter xD bowhrbxlapeuxbaoogbev
-nie można oceniać jako admin, bo gdzieś musiałem umieścić przycisk edytuj. Może zamienię i dam zamiast liczby ocen w v1.2
-gramatura na tyle rzadko robi różnicę, że zamiast dodawać kolejną kolumnę, ktora nic nie będzie wnosiła przy 95% rekordów to proponuję dodawać do serii @250g (czy tam ile będzie), jeśli klepliwość danej serek będzie zależała od rozmiaru paczki.
-lista sklepów, gdzie można znaleźć dany towar jest świetnym pomysłem. Wy mi tu listę przygotujcie, a ja to dopiszę na v1.3
-jak to nie można oznaczyć /sws bez moda jak można. Specjalnie to pisałem na v1.1a
-oceny serii w serii będą rozwiązane w v1.3, bo dodam listę osób które oceniły wraz z ich ocenami. Jak nie możecie spać bez dodania dwóch ocen to in-private i sobie dodajcie drugą xD
-niestety programiści MYSQLa nie wpadli na polecenie wypluwające .sql bazy/tabeli. Oni nawet na UPDATE PST(kol1, kol2) VALUES (val1, val2) where id=1 nie wpadli. Bazę i stronę backupuję ręcznie. Widziałem skryptu eksportu, to może dodam do panelu administracyjnego, żeby każdy Mod mógł zbackupować.
-Będę się upierał, że ten lepszy carrefour .35 to jeden z najlepszych klepaczy. O wiele mocniejszy niż zeszłoroczne helcomy. Ja po 500g noddowalem jak cholera, a helcomów to minimum 1.2 kg potrzebowałem.
-jest pewien problem. Cookies zapamiętujący logowanie ma na tyle prostą nazwę, że każdy bardziej zaawansowany może sobie go utworzyć. Zmieniłbym mu nazwę na losowe znaczki, ale to każdego wyloguje (hasło jest nadal to samo). Jak nie będzie protestów to to zrobię.
  • 3901 / 561 / 0
[mention]WiedzaRadosna[/mention]
07 września 2018WiedzaRadosna pisze:
Ja próbowałem tego Moreso. Nie działał. Tylko oni tam piszą o pakach 250g, ja próbowałem tylko 500 g. Wątpię żeby działał. Pozdro
I tej serii dokładnie?
To mamy lekką rozbieżność, bo misspill straciła dech po pół paczki 250g :*)
Nie wiem jaką masz tolerkę, ale chyba jednak bardziej wierzę w Twoją opinię :-)

[mention]GG Allin[/mention]
06 września 2018GG Allin pisze:
^[mention]lol[/mention]
to info o tym, że połączenie nie jest bezpieczne itp. jest wynikiem tego, że na stronie lub serwerze brak jest certyfikatu SSL.

Tak ja wiem, tylko wlasnie FF mi calkiem blokowal dostęp do strony. Kiedys na FF bylo cos takiego, ze mozna bylo wybrac zaawansowane i kliknąć "chce wejsc mimo to" czy cos w tym stylu.

No, a teraz znowu przenosi mnie na hyperreala i nie pyta o nic. Zaraz spróbuję dodać notatkę
Edyta: Sprawdziłam i działa :-)

[mention]STR88[/mention]
07 września 2018STR88 pisze:
Wystarczy zalogować się jako zwykły użytkownik.
tak robię :cheesy: po prostu gdyby przycisk byl i po stronie moderatora to nie trzeba byloby żonglować kontami :cheesy:
Mozna by siedzieć wyłącznie na koncie moda :-)

[mention]pssst[/mention]
07 września 2018pssst pisze:
-gramatura na tyle rzadko robi różnicę, że zamiast dodawać kolejną kolumnę, ktora nic nie będzie wnosiła przy 95% rekordów to proponuję dodawać do serii @250g (czy tam ile będzie), jeśli klepliwość danej serek będzie zależała od rozmiaru paczki.
Dokladnie, nie ma sensu dodawac nowej kolumny. Wydaje mi sie, ze nawet te dopiski @250 nie mają zbytnio sensu.
Najprawopodobniej to po prostu seria w serii.

-lista sklepów, gdzie można znaleźć dany towar jest świetnym pomysłem. Wy mi tu listę przygotujcie, a ja to dopiszę na v1.3
byle nie z dokladnymi adresami %-D

-jak to nie można oznaczyć /sws bez moda jak można. Specjalnie to pisałem na v1.1a
To znaczy można przy dodawaniu nowego maku. Ale jeżeli chcesz ocenić mak będący już w bazie to wtedy nie da się zaznaczyć, można tylko wybrać ocenę albo dopisać notatkę.

-jest pewien problem. Cookies zapamiętujący logowanie ma na tyle prostą nazwę, że każdy bardziej zaawansowany może sobie go utworzyć. Zmieniłbym mu nazwę na losowe znaczki, ale to każdego wyloguje (hasło jest nadal to samo). Jak nie będzie protestów to to zrobię.
Myślę, że mógłbyś rozważyć nawet utworzenie nowego hasła i rozdać wedle uznania :-)
  • 477 / 18 / 0
Co za zjeby wpisały Aga Holtex czeski, że niby 6???
Przecież te ziarna nigdy nie klepały i nie sądze, żeby się coś zmieniło. No chyba, że o czymś nie wiem.
Popieram, że ta wyszukiwarka powinna być dostępna tylko dla pewnej grupy użytkowników między innymi z takiego powodu jak wyżej.
"Ukryta twarz oznacza, że wiesz
Coś z czym nikt nie godzi się..."
  • 145 / 13 / 0
mak Moreso nigdy nie działał, często jestem w Dino, wielokrotnie kupowałem ten mak, nigdy żadna seria nie działała. Totalne zero, do tego brak kraju pochodzenia. Od producenta dowiedziałem się, że mak pochodzi z UE, bez konkretów.
  • 3901 / 561 / 0
kfap szachimat to stary uzytkownik :-)
pewnie sprobowal, mak wydawal mu sie gorzki i dal wysoką ocenę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.