Już pomijając alkohol jako #1, to co u Was najpierw wjechało na mózg?
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
Wszystkie moje posty to fikcja literacka.
Sam najpierw alko pilem, w gim chyba poczestowany zostalem kilka razy jaraniem, ale nie kupowalem jakos dojsc chyba nie mialem albo nie zaglebialem sie nawet, nie mialem za bardzo z kim. Pozniej te chwilowo dopsy jaralem, ale nie chcialem za bardzo tego, przy tym bazowac, ale jakos tak nie wiem presja chlopakow z klasy ze chodzcie jedziemy a ja najstarszy bylem najczesciej i +18 wjezdzalo kupowanie , ale to na palcach dwoch rak pewnie mozna policzyc ile razy to jaralem.
No i nie ma co ukrywac po +20 jakos w 2011 czy tam 2010 pojawila sie marihuana, sadzenie, a pozniej pojawił się jakoś proch...
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
?Are you dreaming?
I Never Asked For This
U mnie zaczynało się tak - najpierw alkohol, potem zolpidem, potem zioło, a dalej to już niczego nie odmawiałem.
I won't go quietly,
I'm bringing my crown
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.