Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Ale 60 bakaland akurat wg mnie wcale nie był taki zły :-)
Dlatego ze 0.5kg spokojnie zniosło skręta, więc na pewno aż tak słaby nie jest.
Takze jest sredni myślę. Moze trafiłaś na słabszą wersję bo z tego co mi pisałaś pamiętam ze masz srednio-niską tolerkę
01 września 2018Synecdoche pisze: Pomysł super, ale Bakalland .60 ocena 6? Co? Ostatnio to piłam z braku czegokolwiek lepszego i to nawet 2 nie jest. Nie dość, że białe to jeszcze obrzydliwy smak orzeszków i absolutnie zero działania. Może przy Bakallandach wypadałoby dodać wielkość paczki i datę coby się łatwiej paczyło? :-)
Bakalland .60 ma ustawione /sws więc nie dziwne, że masz inną opinię. Zjawisko /sws w Bakallandach jest powszechnie znane.
Jeżeli chodziło Ci o wielkość paczki w sensie "małe paczki serii xxx działają a duże nie" to po numerze serii można dodać @250g itp. jednak jest to na tyle rzadkie zjawisko, że nie warto dodawać kolejnego pola.
Jeśli natomiast chodziło Ci o ocenianie konkretnych ilości to powtarzam po raz kolejny, że mak jest mocny lub słaby niezależnie od użytej ilości. Oceniamy na podstawie swojego doświadczenia z innymi makami.
MakFinder v1.1
- Teraz każdy może ustawić /sws (zdjąć mogą tylko moderatorzy)
- Dodałem limit dzienny dodawanych pozycji (10)
- Limit sekundowy pomiędzy dodawaniem (20 s)
- Zmieniłem opisy słowne skali
- Nie można już ocenić maku, który się dodało (czyli drugi raz)
- Naprawiłem błąd uniemożliwiający ocenę maków z apostrofem w nazwie
- Edycja (przez moderatorów) nie resetuje już liczby ocen
PS. Widziałem, że ktoś akurat dodawał partie jak robiłem na stronie, sorry.
A wcześniej dodałem tylko jedną ocenę maku 073.
Chciałem dodać ocenę 4.
Była to seria w serii, słabszy mial troche jasniejsze nasiona i był gdzieś na 4
były też mocniejsze dużo rzadsze wersje (przynajmniej w wwie) gdzieś na 7.
Jezeli dodałeś przycisk sws to moze od razu dodać, że użytkownik mógłby wprowadzić dwie oceny?
Bo tak jak piszę chciałbym dodać 4 i 7 :-)
0319093 -> nawet nie bylo u nas w warszawie takiego maku.
Helcom 0319073 byl bardzo dobry moim zdaniem. Muszę podwyzszyc ocene :-) szkoda, ze juz go nie ma.
Tutaj jeszcze moje stare oceny :-) -> https://i.imgur.com/Imddxv2.png
Co prawda to juz prehistoria, ale moze jeszcze ktos znajdzie pojedyncze z tych sortów
Poprawki jakie mógłbyś rozważyć
1) nie wiem czy nie powinieneś skasować hasła z 1 strony wątku. zawsze istnieje jakaś szansa, ze osoby niepowołane dostaną się na stronę.
2) zastanowiłbym się z tą serią w serii. Bo jezeli jeden mak ma 6 a drugi 2 to wyciąganie średniej arytmetyczne nie jest najszczęśliwszym rozwiązaniem.
3) może obok dodać gwiazdkę i jakieś uwagi?
W sensie, że mógłbyś "coś" rozwinąć i obok wyświetlałoby komentarze użytkowników na temat danej serii?
Albo linki do komentarza na forum?
Opinia Aliena jest bardziej wiarygodna niz noba
3b) Albo alternatywny pomysł że pokazywałoby nicki osób, które wystawiły oceny?
4) Taka pierdoła, ale kiedy sortujemy po najwyższej ocenie marki mogą być przemieszane jeżeli mają taką samą ocenę. Np. dla ocen z zerem Helcom 05.2019 pokazuje na górze , a Helcom 06.2019 na samym dole. Przy większej liczbie tych samych ocen takie przemieszanie moze byc upierdliwe
4b) Tak samo jeżeli przykładowo sortujemy po marce. Daloby się zrobić coś takiego, że sortujemy po marce, a Bakallandy ustawiają nam się wg kolejności serii albo ocen?
Liczę, ze twoja strona przetrwa. Bo juz wiele bylo takich projektow i na ogół padaly szybko.
Pozdro :-)
2) dokładnie, ale co tu zrobić? Czasem /sws oznacza "0 lub 4" czasem "4 lub 8". Może te komentarze by rozwiązały sprawę.
3) j.w.
3b) Nie mam możliwości połączenia logowania Hypcia z moją stroną.
4, 4b) poprawię w v1.2
5) udostępnię kod strony i bazę moderatorom, więc nawet jak umrę xD to będzie można postawić na nowo.
Nie wiem ja bym chyba rozdawal hasla osobom, ktore napisaly przynajmniej te pare postow na forum.
2) Komentarz byłby chyba najprostszy, ocena do przemyślenia.
Tak jak w formularzu się wpisuje serię i kraj pochodzenia mógłbyś dodać pole "Uwagi" czy "Komentarze"
Rozdzielenie 1 maku na dwie pozycje wprowadziloby tylko zamieszanie.
3b) Nie myślałem o połączeniu logowania.
Raczej o tym, by na stronie bylo pole, gdzie użytkownik mógłby podać swój nick.
Powiedzmy, że też w osobnym formularzu albo w tych "Uwagach"
lub ewentualnie jeszcze inna opcja, że mógłby wkleić link do posta na forum (nawet moderatorzy mogliby takie rzeczy uzupelniac)
Co do samej wyszukiwarki,to wszystko jest cacy, tylko ja bym zmienila kolory na jakies bardziej neutralne i przyjemne dla oka, oczywiscie z podkresleniem tego co trzeba. Moznaby bylo o tym pomyslec, chyba ze to nie ma dla was znaczenia. Dla mnie jako artystycznej duszyczki ma :D. Przepraszam ze post pod postem ale chwile pozniej na to wpadlam. Buziaki
Natomiast zgadzam się z lolem, ażeby ukryć hasło - już mieliśmy tyle sytuacji z sępami, którzy wykupywali mak hurtowo, korzystając z podawanych przez nas informacji. Wiem, że polityka hajpa to site for freedom, ale podawanie hasła naprawdę nie jest dobrym pomysłem. I już nawet pomijając sępów, takie info mogłoby wpaść w niepowołane ręce... Dużo osób już widziało hasło i może podawać w privach innym osobom, które mają tu konto i poproszą. No ale zostawiam to dla waszego przemyślenia.
A co do skali i ocen, to wiadomo, każdy ma inne tolerancję, inaczej płucze, może być seria w serii etc. etc... Stronka na razie pokazuje średnia arytmetyczna z dodanych ocen i niech tak zostanie, ale proponuje takie rozwiązanie (jeśli jest możliwe): niech strona pokazuje - dajmy na to, po kliknięciu w daną serie - ile było dodanych poszczególnych ocen, np. trzy osoby dany mak oceniły na 8 (bo mają bejbi-tolerke), a siedem osób oceniło na 2, bo im tylko skręta zaleczyl. Dałoby to szerszy pogląd na dany mak i każdy użytkownik sam wyciagnalby wnioski czy kupować daną serię czy nie.
I’m medicated, how are you?
Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/34da312d-cf40-4111-9745-43dd9f9009f6/received_932179668162635.jpeg?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250622%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250622T203102Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=2378720246dc0423da20f50878a67f889fb49735cf402d9af3c4312aa9051a88)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/passingjoint.jpg)
Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu
Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mz_chce_zakazac_sprzedazy_e-papierosow.jpg)
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów
Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.