Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2 / 1 / 0
jaką dawkę bierzecie czy jesteście w 100% sprawni? jaki to rodzaj pracy? ja w tej chwili biorę 800 i nigdzie nie pracuję. Zapraszam do dyskusji :)

W sumie, to ciekawy temat. Mnie już same antydep. doprowadzały do takiego stanu, że zastanawiałem się, jak ludzie mogą na tym normalnie funkcjonować i chodzić do pracy. Dlatego zmieniłem w nazwie tematu z samej kwetiapiny na ogólnie neuroleptyki, żeby nie przenosić tego do tematu o kwetiapinie. - SRTN

PS: stawiaj spacje po postawieniu znaku kończącego zdanie tj. znak zapytania czy kropka. Tutaj poprawiłem. - SRTN
  • 495 / 22 / 0
Brac juz nie biore, ale swego czasu jak bylem na 5 mg rysperydonu dziennie (+roznorakie specyfiki na sen) to problemem bylo samodzielne wyjscie na podworko w celu powieszenia prania
  • 14 / / 0
Praca na słuchawce, infolinia Cyfrowego Polsatu, dział pomocy technicznej. Biorę kwetiapine i olanzapine .__.
  • 968 / 96 / 0
Olanzapina 10 mg (plus sertralina 150 mg ) - hotel recepcja.
  • 14 / / 0
A no i zapomniałem o paroksetynie, dawka 60mg od trzech dni
  • 1073 / 123 / 3
Chloroprotiksen 150 mg i 75 mg Tisercinu pracuje na ochronie budowy, polega to że póki pracują robotnicy to chodzę parę razy w kółko budowy a jak pójdą to siedzę w kanciapie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.