Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Witam jestem doświadczonym palaczem mj i chcę się przerzucić na vapo jestem zaawansowanym graczem i boję się że nie będzie mnie to klepac jak dobry boć :-D Proszę o radę jaki najlepiej wybrać?
  • 235 / 100 / 0
Przerzucenie na wapo to najlepsza decyzja jaką może podjąć palacz mj, a zwłaszcza codzienny palacz:) Zaawansowanie w paleniu ma znaczenie na początku przygody z wapo. Musisz się nastawić że to będzie inna faza, niż ta do której jesteś przyzwyczajony. Przynajmniej na początku. Najważniejsze to kupić dobry waporyzator i nie zrażać się przy pierwszych razach. Na wapo trzeba sie po prostu przestawić. To oznacza że przed pierwszą sesją z wapo fajnie by było zrobić conajmniej 2 dni przerwy w paleniu(tzw. tolerance break) a po zakupie waporyzatora należy zrezygnować z palenia całkowicie i przez kolejne dni używać tylko wapo. I nie używać wapo jak wariat przez cały dzień "bo mnie nie klepie", tylko dać sobie i receptorom trochę czasu na przestawienie. W końcu zadziała:) Wielu doceniło czystszą fazę i oszczędność materiału, a codziennie dochodzą nowi gracze:) Najtańsza opcja jaką mogę Ci polecić z czystym sumieniem, to oczywiście VapCap M. Szczegóły znajdziesz w moich postach trochę wyżej i na YT. VapCap jest jednym z najmocniejszych wapo na rynku i są małe szanse że jak go spróbujesz po 2-3 dniach przerwy w paleniu, to Cie nie klepnie;) Jeśli wolisz coś prostszego, dyskretniejszego i oszczędnego to polecam mój ostatni zakup, czyli Fenix Mini. Recenzje oczywiście znajdziesz na YT i raczej nikt nie narzeka (szukaj też recenzji Fury 2, to to samo z mało ważnymi różnicami) Jak poszukasz to znajdziesz go za ok. cztery stówki i powinieneś być zadowolony. Pamiętaj też że zakup dobrego, oszczędnego wapo jak te o których mówię, codziennemu palaczowi zwróci się po najpóźniej kilku miesiącach, w postaci kasy zaoszczędzonej na palenie ;)
What you smoking?
  • 1079 / 126 / 3
Namówiliście mnie zamowiłem Vap Cap za 220 zł i jutro odbieram zdam relacje :-D
  • 235 / 100 / 0
Będę zaskoczony jeśli będziesz rozczarowany;) Pamiętaj tylko żeby nie nabijać mocno, zmielone zioło po prostu luźno wsyp i "respect the click" ;) Jakiś czas eksperymentowałem z otworem wlotu powietrza (sprzęgło) ale od kilku miesięcy zaciągam się z całkowicie otwartym i tak działa według mnie najlepiej. Na początek polecam też palnik z jednym płomieniem, dla lepszej kontroli ogrzewania. Relacja mile widziana :)
What you smoking?
  • 1 / / 0
Witam.
Jestem szczesliwym posiadaczem vapa PAX3.
Wie ktos moze czy w tym modelu mozna inhalowac sie czekoladka czy tylko suszem?
Pozdrawiam
  • 235 / 100 / 0
[mention]Igor3210[/mention] Hej. Biorąc pod uwagę że na rynku są lepsze vapo które kosztują połowę tego co PAX3(albo i mniej) i zużywają dużo mniej materiału, to nie wiem czy to takie szczęście posiadać tego vapka. No chyba że dostałeś go w prezencie, albo masz dostęp do bardzo taniego zioła ;) PAX3 to vapo kondukcyjny, więc do poprawnego działania komora grzewcza powinna być napełniona w całości, tak żeby materiał dotykał ścianek. Da się w nim vapować hasz, ale trzeba go rozkruszyć/zmielić i pewnie wejdzie do komory ponad 0,5g, trzeba będzie też przemieszać materiał po paru chmurach, no i samo urządzenie pewnie trochę bardziej się ubrudzi niż przy ziole. Wypróbuj i koniecznie opisz tutaj jak zadziałało :)
What you smoking?
  • 1079 / 126 / 3
30 sierpnia 2018mellowdude pisze:
Będę zaskoczony jeśli będziesz rozczarowany;) Pamiętaj tylko żeby nie nabijać mocno, zmielone zioło po prostu luźno wsyp i "respect the click" ;) Jakiś czas eksperymentowałem z otworem wlotu powietrza (sprzęgło) ale od kilku miesięcy zaciągam się z całkowicie otwartym i tak działa według mnie najlepiej. Na początek polecam też palnik z jednym płomieniem, dla lepszej kontroli ogrzewania. Relacja mile widziana :)
Pewnie że zrelacjonuje. Jaki palnik do tego trza bo myślałem że styknie zapalniczka:)
  • 235 / 100 / 0
Zwykłą zapalniczką będzie się podgrzewało o wiele dłużej i nasadka będzie ujebana od czarnego osadu. Polecam palnik gazowy jet za 14.99 z allegro i puszkę ronsona, wystarczy na kilka miesięcy.
What you smoking?
  • 1079 / 126 / 3
Nie mogłem nigdzie kupić żarowej to powalczyłem trochę zwykłą (osad ścieralny, ciemniej od ciepła?) i powiem że robi elegancko, dodatkowo jeden temat raz wapuje raz spalam zwapowany %-D Polecam niedługo kolega będzie testował.
  • 152 / 7 / 0
Ktoś poza mellowdude używa jeszcze OmniVapa?

Potrzebuję coś do domu do okazyjnego palenia. Może być stacjonarny.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.