Dział poświęcony wszystkim izomerom efedryny, także pseudoefedrynie.
Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Pseudoefedryne spróbowałem przez przypadek przy katarze kupiłem opakowanie Sudafedu. Z tego co czytam każdy ma inne odczucia. Na niektórych nie działa. Mam stany depresyjne objawiające się smutkiem, niechęcią do działania, zamknięciem się w sobie. Leczyłem się długo antydepresantami z marnym skutkiem. Po psudoefedrynie wszystko przechodzi.

Trzyma mnie cały dzień od rana do wieczora, poprawia nastrój, chęć do działania. Nadrabiam wszystkie zaległości w pracy, potrafię się skupić na danym zadaniu, staje się gadatliwy . Ale uwaga, po dwóch dniach używania odstawiam, bo pojawiają się stany lękowe. Dobrze zacząć tydzień, poniedziałek, wtorek i koniec. Myślę po obserwacji działania, że pseudoefedryna zwiększa poziom dopaminy i/lub seratoniny , ponieważ w środę i czwartek, mimo, że nie biorę, czuję jeszcze pozytywne działanie, głównie objawiające się dobrym nastrojem i brakiem zmęczenia.

Co ciekawe, mimo, że stymulant nie powoduje bezsenności. Podczas uprawiania sportu, mogę biegać 2 godziny po boisku bez uczucia zmęczenia. Ważne! : Nie należy przesadzać z dawką bo nie przynosi to pozytywnych efektów.

Na mnie działa 6 tabletek czyli 360 mg, a ważę 100 kg. . Działanie uboczne: bardzo trudno oddaje mocz, zwiększony popęd seksualny ale z jednoczesną impotencją, brak apetytu, zmniejszona chęć do używek (kawy,tytoniu, alkoholu) . Podsumowując: w moim przypadku działa jak bardzo dobry antydepresant z tą różnicą, że nie trzeba czekać kilka tygodni aby poczuć działanie. Co ważne pseudo nie obciąża wątroby. W większości jest wydalana z moczem.

Dodano akapity -- 909
  • 1016 / 97 / 0
Tak jak kiedyś mówiłem, słabsza wersja efedryny z większą ilością uboków. Paradoksalnie gorsza dla serca.
A za każdym razem jak czytam o narkotykach jako antydepresantach umiera jakaś szara komórka w moim mózgu.
The child is grown
The dream is gone
  • 2 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Garra rufa »
Chris, generalnie nie nadużywam pseudo. Potrafię nie brać przez kilka tygodni.A biorę jak wpadam w doły. Możesz rozwinąć temat antydepresantów? Co najlepiej działa? Bo leki od psychiatry raczej na mnie nie działają lub działają na granicy placebo. Leczę się, mam kartotekę i w sumie to mógłbym coś zasugerować psychiatrze tylko nie bardzo wiem co...

Nie cytuj posta znajdującego się bezpośrednio nad Twoim. MrRabbit.
  • 1016 / 97 / 0
Przykłady znajomych i nieznajomych już mnie przekonały żeby się trzymać od tych śmiesznych proszków z daleka więc wiele to nie doradzę w wyborze, lekarzem też nie jestem. Jak dla mnie za dużo efektów ubocznych, w pewnym sensie też uzależnienie życia od tego. Poważne i szczere podejście do terapii, ogarnięcie podstaw jak odżywianie, sen, kontakt z ludźmi, realizowanie pasji - ludzie zapominają o takich oczywistościach licząc na cuda jakie mają zdziałać leki. To tak nie działa, trzeba zrobić coś więcej niż wdupczać kolejne blistry. Z dragami tym bardziej, samoleczenie się ćpaniem to skrajny debilizm ale tego się nie widzi długo. Nie dziwię się że lekarze niechętnie pracują z narkomanami bo ci zawsze wiedzą lepiej co im pomaga.
The child is grown
The dream is gone
  • 1277 / 130 / 0
Najlepsza efka apteczna jest w szkle iniekcja podskórna, teraz testuje przed treningiem pół ampułki przed treningiem z kawą i jest cool.
  • 9 / 1 / 0
Brałem raz z ciekawości. Wcześniej znałem alko, mj i DXM. Szczerze faza nie powaliła mnie. Było jakieś mrowienie w głowie i całą noc wkręciło mi się słuchanie w kółko tej samej piosenki. A następnego dnia zjazd i ogólnie złe samopoczucie które przeszło po wmuszeniu w siebie jedzenia. Nigdy więcej nie powtórzyłem. amfetaminy itp to nie dla mnie.
  • 276 / 31 / 0
Witam serdecznie. Dziwnym trafem weszła mi w ręce czysta pseudoefka.

Że jestem zielona i słyszałam, że to się da sniffować, to ile polecacie na pierwszy raz ;) ?
Uwaga! Użytkownik Syropik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 274 / 22 / 0
@Syropik
A jak poważny masz katar?
  • 2429 / 584 / 155
pseudoefedryna w ilości kilku tabletek popitych mocną kawą pomagała mi się uczyć i skupiać uwagę, ale moja pikawa lepiej znosi MPH niż efkę/pseudoefkę :-D Teraz wolę wspomagać się MPH. efedryna i.v. podnosi ciśnienie, wyrównała mi jak spadło do 73/35. Te substancje to bardziej zwykłe pobudzenie i przypływ sił niż jakaś euforia.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 2 / 0
Czy Cirrus Retard (o przedłużonym uwalnianiu) jest dobry do odchudzania się?
Ciągle popijane kawą.

Nie chodzi mi o euforię ale o napływ energii i wytrzynałości.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.