Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
Trzyma mnie cały dzień od rana do wieczora, poprawia nastrój, chęć do działania. Nadrabiam wszystkie zaległości w pracy, potrafię się skupić na danym zadaniu, staje się gadatliwy . Ale uwaga, po dwóch dniach używania odstawiam, bo pojawiają się stany lękowe. Dobrze zacząć tydzień, poniedziałek, wtorek i koniec. Myślę po obserwacji działania, że pseudoefedryna zwiększa poziom dopaminy i/lub seratoniny , ponieważ w środę i czwartek, mimo, że nie biorę, czuję jeszcze pozytywne działanie, głównie objawiające się dobrym nastrojem i brakiem zmęczenia.
Co ciekawe, mimo, że stymulant nie powoduje bezsenności. Podczas uprawiania sportu, mogę biegać 2 godziny po boisku bez uczucia zmęczenia. Ważne! : Nie należy przesadzać z dawką bo nie przynosi to pozytywnych efektów.
Na mnie działa 6 tabletek czyli 360 mg, a ważę 100 kg. . Działanie uboczne: bardzo trudno oddaje mocz, zwiększony popęd seksualny ale z jednoczesną impotencją, brak apetytu, zmniejszona chęć do używek (kawy,tytoniu, alkoholu) . Podsumowując: w moim przypadku działa jak bardzo dobry antydepresant z tą różnicą, że nie trzeba czekać kilka tygodni aby poczuć działanie. Co ważne pseudo nie obciąża wątroby. W większości jest wydalana z moczem.
Dodano akapity -- 909
A za każdym razem jak czytam o narkotykach jako antydepresantach umiera jakaś szara komórka w moim mózgu.
The dream is gone
Nie cytuj posta znajdującego się bezpośrednio nad Twoim. MrRabbit.
The dream is gone
Że jestem zielona i słyszałam, że to się da sniffować, to ile polecacie na pierwszy raz ;) ?
A jak poważny masz katar?
Ciągle popijane kawą.
Nie chodzi mi o euforię ale o napływ energii i wytrzynałości.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.