Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Przez 5 dni bylem w ciagu na stymulancie zwanym imitacją szronu (kupionym w pobliskiej stacjonarce. Jem to od 2-3 lat, czesciej badz rzadziej, pierwszy rok raczej rzadziej, bedac swiadkiem zmian nazw w stylu szronu/sniegu/lodoszronu itd. Ale zawsze bralem "jednorazowo" nie ciągi), przez ten czas zero snu i chyba jedna kanapke skonsumowalem na sile.
Skonczylem z halucynacjami i napadami paniki(omamy trwaly dzien po zakonczeniu) oraz poparzeniami calej jamy ustnej (najbardziej boki jezyka, do tego gardlo i policzki szczegolnie przy dziąslach). Wczesniej zdarzyl mi sie ciag max 2,5 doby bodajze i jedyne co mialem to bolace gardlo.
A moje pytanie brzmi: leciec do apteki po jakies lekarstwa czy samo przejdzie? A jesli tak to co kupic? dentosept kiedys uzywalem na jakies krosty czy afty, nie pamietam.

Skladnikiem dopalacza jest prawdopodobnie 3cmc/4cmc, przynajmniej wedlug wykazu substancji znalezionego gdzies w necie. jesli chodzi o opis dzialania to by sie raczej zgadzalo ale mam watpliwosci :-)
  • 62 / 9 / 0
Jak zakończyłeś ciąg? Spałeś coś? Jadłeś? Musowo uzupełnij wiaminy i elektrolity. Pij dużo wody mineralnej, jedz porządne jedzenie ale teraz jesteś skazany na papkopodobne. Sugeruje banany, jogurty, jakiś porządny rosół. Co do tych poparzeń, jak nie uniemożliwiają Ci jedzenia i picia to powinieneś się sam z tego wylizać. Jako środek na wszelkie mikroby polecam Octenisan - to taka emulsja bakterio i grzybobójcza- można ją używać też w jamie ustnej. Bardzo pomocny preparat, używa się go mycia ran pooperacyjnych itd. W aptece bez recepty, butla około 20-30zł.
Będąc sobą wygrywasz na starcie z braku konkurencji.
  • 594 / 34 / 0
Chcesz diagnozy, a nie przypału to zapisz się do dentysty na konsultację. W miastach do 200k powinieneś taką imprezę ogarnąć za 50 zł.
PS. Kiedyś na kurewsko poszamane policzki doradzali Eludril, także po wszelkich zabiegach w gębie, które mogły pokaleczyć to i owo.
Uwaga! Użytkownik zakriahh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 581 / 78 / 0
Glimbax. Płyn do płukania jamy ustnej i gardła, zawiera diklofenak.
Kilka razy po stymulantach miałem podobne problemy, dziąsła krwawiły jak pocięte nożem i glimbax super się sprawdzil.

Dorzucilbym jeszcze witaminę C, pomaga na zapalenie dziąseł. Najlepsza moim zdaniem Ascorvita C 1000. Zresztą generalnie po ciągu duże dawki m.in. witaminy C są wskazane ;)
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 692 / 70 / 0
Polecam ci wyposażyć się w coś przeciwzapalnego, dodatkowo uzupełnić witaminy, które skutecznie sobie wypłukałeś podczas tego długiego ciągu. Ból gardła i innych poparzonych chemicznie miejsc możesz ukoić jakimiś lekami - jeśli chodzi działanie miejscowe to polecam OROFAR
pzeciwbakteryjne + krótko, ale skutecznie działająca lidokaina.

Nastepnym razem poćwicz trochę technikę sniffowania, która polega na tym żeby umieścić materiał na błonie śluzowej nosa a nie do gardła.
BKiHKAL - Beta Ketones I Have Known And Loved: Fuck You α-PVP %-D
  • 3 / / 0
Juz jest wszystko spoko, przespalem sie, pierwszy dzien po nic nie jadlem bo bol a poznien stopniowo coraz twardsze rzeczy. Dzieki za wszelkie rady.

O co chodzi z ta technika sniffowania? Mam czasami tak ze nie wazne jakbym ciagnal, powoli/szybko/mocno to wszystko mi sie sypie do gardla, taki mam nos przeorany, szczegolnie po calym dniu walenia
  • 3 / 1 / 0
mam podobny problem, po kilku dniach na rzekomej ance pojawiła się u mnie duża ilość "aft" na wargach i policzkach, które były skutkiem tego że się pogryzlem. Teraz jednak pojawiły się w miejscach, w które ugryźć się nie mogłem (spód języka, podniebienie, dziąsła) i doszedł do tego ból gardła (które wygląda jakbym potraktował je czymś żrącym) + dziś zauważyłem powiększone węzły chłonne bądź ślinianki, nie wiem dokładnie. Stosuje dentosept A + Ibuprom max przeciwbólowo ale nie pomaga to w żaden zauważalny sposób. Jakies rady?
  • 62 / 9 / 0
Do lekarza, jak za bardzo się rozbestwiło to pewnie dostaniesz antybiotyk. Jak uparcie nie to spróbuj benzydaminy (Tantum Verde).
Będąc sobą wygrywasz na starcie z braku konkurencji.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"

W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.